0
Σε... λαϊκό ξεσηκωμό, κατά των πολιτειακών αρχών, καλεί τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει ορισμένοι κυβερνήτες πολιτειών.


Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει ευθεία αναφορά στην 2η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος στο οποίο δίνεται το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό να φέρει όπλα.

Με μια «ομοβροντία» από tweets ο Ντ.Τραμπ αναφέρει:

«Απελευθερώστε την Βιρτζίνια και σώστε την 2η τροπολογία. Βρίσκεστε υπό πολιορκία»!


«Απελευθερώστε το Μίσιγκαν και τη Μινεσότα»


Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους Αμερικανούς πολίτες σε λαϊκό ξεσηκωμό κατά των αρχών των πολιτειών.

Η σύγκρουση Τραμπ, με κυβερνήτες (Δημοκρατικούς βέβαια) ξεκίνησε όταν ο ίδιος  κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πανδημία είπε ότι διαθέτει ως πρόεδρος την «απόλυτη εξουσία» επί των αμερικανικών Πολιτειών, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, και άρα αυτός θα αποφασίσει πότε θα λήξει η καραντίνα.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει τον πρώτο λόγο. Τίποτε δεν μπορούν να κάνουν [οι κυβερνήτες] χωρίς την έγκριση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών...  Οταν κάποιος είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η εξουσία είναι απόλυτη, και έτσι θα είναι... Οι κυβερνήτες το γνωρίζουν αυτό».

«Οταν κάποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ τότε η εξουσία του είναι καθολική» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, απαντώντας στην ανακοίνωση των κυβερνητών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top