0
Μια αποκαλυπτική δήλωσε έκανε στους Financial Times ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς για την πορεία των κορονοϊών τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, αυτή η πανδημία των κορονοϊών ήταν το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους» και προειδοποίησε ότι τέτοιου είδους ξεσπάσματα θα συμβαίνουν «κάθε 20 χρόνια περίπου».

«Εντάξει, υπάρχει πραγματικά μια βάσιμη πιθανότητα κάθε 20 χρόνια περίπου, με τα τόσα πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο, να υπάρξει ξανά ένα ξέσπασμα ενός τέτοιου μεταδοτικού ιού. Και έτσι οι πολίτες αναμένουν από τις κυβερνήσεις να δώσουν έμφαση και προτεραιότητα εκεί».

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους», δήλωσε ο Γκέιτς στους Financial Times.

Στη συνέχεια ο Γκέιτς ανέφερε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έδωσαν πολλά τρισεκατομμύρια από ό, τι θα έπρεπε, αν είχαμε προετοιμαστεί σωστά. 

Ωστόσο όπως τόνισε σε επόμενα παρόμοια ξεσπάσματα οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα μπορούν να απαντήσουν έγκαιρα έχοντας «διαγνωστικά σε ετοιμότητα, πληροφορίες από το ιστορικό και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει δώσει ήδη 100 εκατ. δολάρια

Ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή του ιδρύματος να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, με τον καθορισμό κονδυλίων για την έρευνα εμβολίων, την βελτίωση των συστημάτων ιχνηλάτησης και τη θεραπεία ασθενών.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, Μαρκ Σούζμαν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top