0
Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται πως ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει για πάντα, τα φαινόμενα όμως απατούν αφού ειδικοί επισημαίνουν πως τα σκληρά μέτρα που πήρε η Ελλάδα νωρίς και ικανότητα των Ελλήνων να υπομένουν είναι σωτήριο και τους κάνει να "βλέπουν φως σε αυτό το μακρινό τούνελ".


Κι ενώ τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται, μαζί τους και οι πολίτες, αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης του κοροναϊού.

Με τα σκληρά μέτρα για την Ελλάδα να έχουν εφαρμοστεί από νωρίς, πλέον η κλασική ερώτηση είναι πότε πότε θα αποκατασταθεί η κανονικότητα μιας και τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι θετιά αφού δεν υπάρχει ραγδαία εξάπλωση και χιλιάδες νεκροί όπως σε άλλες χώρες.

Πότε λοιπόν οι πόλεις και τα χωριά θα ζωντανέψουν ξανά και θα «σπάσει» το λουκέτο στα καταστήματα που μαραζώνουν;

Πότε θα έρθει η ώρα που τα παιδιά και οι φοιτητές θα περάσουν ξανά το κατώφλι του σχολείου ή του πανεπιστήμιού τους αντίστοιχα και κυρίως πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς να σκεφτούμε ότι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο 13033;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που σίγουρα οι περισσότεροι σκέφτομαι καθημερινά;

Ακριβής απάντηση δεν υπάρχει ακόμη, αλλά από τις απαντήσεις και εκτιμήσεις των επιστημόνων μπορούμε να σχηματίσουμε μία εικόνα.

Απρίλιος, ο πιο κρίσιμος μήνας

Στην κρισιμότητα του μήνα Απριλίου για την εξέλιξη των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», «ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μια γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Φαίνεται πως θα είναι ήπια η αύξηση», ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο κοροναϊός θα έχει κάνει τον κύκλο του στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι οι γιατροί είναι πλέον βάσιμα αισιόδοξοι ότι απομακρύνεται το φαινόμενο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσον αφορά στα κρούσματα και τα θύματα από τον κοροναϊο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εντατική προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως για να βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα για τον κοροναϊό, εκτιμώντας ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μπαίνουν στις μελέτες για τα φάρμακα, κάτι που μας βοηθά» τόνισε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top