0
Σε καταβολή ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας προς τα στελέχη του λιμενικού που εκτελούν υπηρεσία σε πλοία – σκάφη του λιμενικού και υπάγονται στις λιμενικές αρχές των νομών Έβρου – Λέσβου – Χίου – Σάμου και Δωδεκανήσων, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας. 


Με τους στρατιωτικούς αναμένεται κάτι ανάλογο; Προχθές ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζεται και για τους αστυνομικούς. Τους στρατιωτικούς τους έχει ξεχάσει; Δεν θα ΄ναι η πρώτη φορά, βεβαίως έχει υπάρξει και η περίοδος 2012-2015, όταν ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν είχε λύσει θέματα που δεν είχαν καμία οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, αλλά η τρόϊκα δεν επέτρεπε τη λύση τους , γιατί είχαν να κάνουν με το ασφαλιστικό.

Όπως γράφει ο Π.Τσιριγώτης στο ΑΠΕ, ήδη με Κοινή Υπουργική Απόφαση,(ΦΕΚ1133Β/2-04-20), του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ: 2822.10/22446/2018 (Β΄1165) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του συνολικού αριθμού κατ΄ έτος ωρών νυχτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημιώσεως στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες».

Σύμφωνα με αυτή, καθορίσθηκε το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής εργασίας σε 96 μηνιαίως για τα στελέχη του Λιμενικού που εκτελούν υπηρεσία στις ανωτέρω περιοχές. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλοίων – σκαφών κατηγορίας Α1.

Με εγκύκλιο που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας θα περιγράφονται αναλυτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top