0
Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό των ΕΔ που μετακινείται στον Έβρο, ζητά η ΠΟΕΣ και το αίτημα της ήρθε στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.


Η ερώτηση:

Θέμα: Πρόσθετα μέτρα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται στον Έβρο.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ), τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινούνται καθημερινά στο νομό Έβρου, για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που είτε είναι ανύπαρκτα ή ορισμένα λαμβάνονται με καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Για την πληρέστερη αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους ζητούν την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:
Η μετακίνηση του προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου να γίνεται με επιταγμένα λεωφορεία, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με την αξιοποίηση του σιδηρόδρομου.
Να εξασφαλιστεί από άλλες μονάδες, εκτός Έβρου, η επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων, μη συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις εντός νομού Έβρου.
Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι στρατιωτικοί που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού.
Να διατίθενται και να διανέμονται γεύματα, των Λεσχών Αξιωματικών Φρουράς, με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στα ξενοδοχεία που διαμένουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Να διατεθούν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό, με οδηγίες για τη χρήση και εφαρμογή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ και της ΠΟΕΣ;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top