0
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), με επιστολή της προς τον ΥΕΘΑ, ζητά εξειδικευμένες οδηγίες για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής Κατάστασης και μέλη των οικογενειών τους με αναπηρία (ευπαθείς ομάδες).


Η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), ως το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο στη χώρα μας που ασχολείται με την υγεία και την πρόνοια των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής Κατάστασης, καθημερινά γίνεται δέκτης αποριών και κυρίως ψυχολογικού φόβου, για το τι μέλει γενέσθαι για τις ευπαθείς ομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τι μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γι΄ αυτούς τους ανθρώπους και τα μέλη των οικογενειών τους με αναπηρία.

Με το (α) σχετικό, ζητούσαμε όπως προφυλάξετε την ήδη επιβαρυμένη υγεία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής Κατάστασης (ευπαθείς ομάδες) και να μεριμνήσετε για τη λήψη ειδικών μέτρων.

Σύμφωνα με το (β) σχετικό, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι οι ευπαθείς ομάδες να είναι σε κατ΄ οίκον παραμονή για προληπτικούς λόγους, διότι η κατάσταση της υγείας τους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Στο (γ) σχετικό, αναφέρεται ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 εισηγήθηκε και ο ΕΟΠΥΥ με τη σειρά του ενημέρωσε τους γιατρούς όλης της χώρας να εκδίδουν από τώρα και στο εξής επαναλαμβανόμενες συνταγές έως 10/06/2020 για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς με προβλήματα υγείας και χρόνιες παθήσεις δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τον γιατρό τους και θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για πιθανή επιμόλυνσή τους.
Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με τα (β) και (γ) σχετικά, τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής κατάστασης δεν διαφέρουν απ΄ όλους τους Έλληνες πολίτες στο θέμα της υγείας, μιας και τις ίδιες παθήσεις έχουν και τα ίδια φάρμακα λαμβάνουν. Για το λόγο αυτό και πριν να είναι αργά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρωτίστως και δευτερευόντως ως οι ίδιοι παθόντες, ο Σύνδεσμος προτείνει την έκδοση διαταγής ή εγκυκλίου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς αυτό να σημαίνει υπόδειξη ως προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει εξειδικευμένες και σαφείς οδηγίες σύμφωνα με τα κάτωθι:
Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής Κατάστασης με χρόνιες παθήσεις και νοσήματα, να παραμείνουν σε κατ΄ οίκον παραμονή χωρίς την χρέωση αδείας για την αποφυγή εμφάνισης της νόσου και επιπλοκών αυτής, όμοια όπως το (β) σχετικό.
Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με συζύγους ή τέκνα με αναπηρία, να παραμείνουν σε κατ΄ οίκον παραμονή χωρίς την χρέωση αδείας για την αποφυγή εμφάνισης της νόσου και επιπλοκών αυτής, όμοια όπως το (β) σχετικό.
Την εντολή σε Στρατιωτικούς γιατρούς και Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ως προς την έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, όμοια όπως το (γ) σχετικό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top