0
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο με την παράνομη μετανάστευση που Ελλάδα, μαζί με ΕΕ αποφάσισαν να δίνουν 2000(!) στους παράνομους μετανάστες που αποφασίζουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε «μπόνους» 2.000 ευρώ σε όσους αλλοδαπούς αποφασίσουν να επιστρέψουν - οικειοθελώς - στις πατρίδες τους. Αφορά όσους έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι της 1η Ιανουαρίου 2020 και ζουν στα νησιά. 

Η Κομισιόν θα διαθέσει 10 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 5.000 αλλοδαπούς που σήμερα ζουν σε Κέντρα Υποδοχής στα πέντε νησιά του Αιγαίου -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος- εφ' όσον επιλέξουν να λάβουν το ενισχυμένο οικονομικό μπόνους των 2.000 ευρώ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Σήμερα, όσοι αλλοδαποί επιλέξουν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης λαμβάνουν €500. Με το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον έπειτα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου, κάθε μετανάστης που θα επιλέξει να φύγει από τα ελληνικά νησιά για να γυρίσει στην πατρίδα του θα λάβει επιδότηση 2.000 ευρώ, μπόνους τετραπλάσιο από το σημερινό. Με απλά λόγια, μια τετραμελής οικογένεια αλλοδαπών που θα συμφωνήσει να επιστρέψει οικειοθελώς στην χώρα προέλευσής της θα λάβει συνολικά €10.000 από κονδύλια της Κομισιόν.

Κατά πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ισχύσει μόνο για 20 ημέρες ή μέχρι να συμπληρωθούν οι 5.000 θέσεις αλλοδαπών που θα μπουν στο πρόγραμμα της ενισχυμένης εθελούσιας επιστροφής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με κονδύλια που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top