0
Mετά τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου που αποκάλεσε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική» με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, η Άγκυρα το προχωράει ακόμα παραπέρα κατηγορώντας την Αθήνα για «ρατσισμό» επειδή αποκαλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης Έλληνες!


Απαιτεί μάλιστα από το ελληνικό κράτος να «επανορθώσει» και να τους αποκαλεί Τούρκους!

Όλα ξεκίνησαν από την έκφραση του ΠτΔ της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου περί ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στην επίσκεψή του στην Δυτική Θράκη που εξέφρασε το αυτονόητο. 

Ο Τσελίκ είπε πως “Το να λέγεται ελληνική μουσουλμανική μειονότητα η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση”!

Ο Τσελίκ ανέφερε σύμφωνα με τα «Τουρκικά νέα»: 

“Η δήλωση του ΠτΔ της Ελλάδας Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Δυτική Θράκη ανέφερε την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα ως “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” είναι άκρως λανθασμένη. 

Η άρνηση της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας, είναι μία καταδικαστέα συμπεριφορά.” 

“Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη αποτελεί μία ιστορική πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Το να λέγεται “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση.

Αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να αλλάξουν τις ιστορικές αλήθειες σχετικά με την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης δεν μπορούν να πετύχουν τίποτε. Είναι θλιβερό ότι παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΕΔΑΔ, που καταδίκασε την Ελλάδα, αυτές οι ρατσιστικές προσεγγίσεις ακόμη συνεχίζονται.

Καλούμε όλους για μία ακόμη φορά να φερθούν σύμφωνα με τις ιστορικές αλήθειες και με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να καταδείξουν ως “απειλή” η “κίνδυνο” την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης προκαλούν ζημιά στην ίδια τους τη δημοκρατία.

Η ταυτότητα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης έχει καθοριστεί με ιστορικές αλήθειες. Η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο πλούτου για την δημοκρατία της Ελλάδας. Οι ενάντιες σε αυτό προσεγγίσεις αποτελούν άσχημα παραδείγματα ρατσισμού. ”

Nωρίτερα με μήνυμα του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αμφισβήτησε ευθέως για άλλη μια φορά την Συνθήκη της Λωζάνης αποκαλώντας την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική.



Την ανάρτηση την έκανε ως απάντηση στον Έλληνα ΠτΔ Π.Παυλόπουλο.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε ,η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».



Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις 18 Ιανουαρίου επισκεπτόμενος τον Έβρο και συγκεκριμένα το  Διδυμότειχο υπενθύμισε στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας.

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα στην ομιλία του τότε, δεν παρέλειψε να τονίσει τι συμβαίνει και με την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι Εθνική μειονότητα όπως τόνισε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που τόσο οι πρόγονοί μας όσο και οι Θράκες σεβάστηκαν στο ακέραιο είπε χαρακτηριστικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top