0
Περισσότερο με την υπερασπιστική γραμμή του συνόλου της οργάνωσης και λιγότερο με την υπεράσπιση του εντολέα του, ασχολήθηκε ο συνήγορος της υπεράσπισης Χριστόφορος Τσάγκας, στο δεύτερο κομμάτι της αγόρευσής του.


Ο Χριστόφορος Τσάγκας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα και συνήγορος του Τάκη Μιχάλαρου κατηγορούμενου για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσπάθησε να αποδομήσει τόσο τη φράση «Είμαι δικός σας, είμαι στη Χρυσή Αυγή» του δολοφόνου Ρουπακιά προς τους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, όσο και τη στοχοποίηση του θύματος από τη ναζιστική οργάνωση, στο δεύτερο κομμάτι της αγόρευσής του. 

«Οι αστυνομικοί δεν το διαβίβασαν ποτέ»

Ο συνήγορος του Μιχάλαρου, υπαινίχθηκε πως η φράση του Ρουπακιά την οποία μετέφεραν αμφότεροι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν «Είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής» δεν ειπώθηκε. Αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Υπάρχουν διαβιβάσεις που αναιρούν αυτή την παραδοχή; Απομαγνητοφώνηση Κέντρου Άμεσης Δράσης. Στο αναγνωστέο 69 βρίσκουμε την 314 διαβίβαση. Η διαβίβαση αυτή, γίνεται με πρωτοβουλία Ντάφου – Κουρετζή. «Μεταφέρουμε έναν κύριο στο Α/Τ Κερατσινίου».  Όπως αναφέρει ο Χριστόφορος Τσάγκας: «Δεν μεταδίδουν ότι τους ομολόγησε κάποιο έγκλημα, ούτε ότι τους είπε ότι είναι της ΧΑ».

Και συνεχίζει ο συνήγορος: «Για να μη μείνει αμφιβολία ότι μπορεί να υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία, έρχεται 15’ μετά, στο 00:27:33, η διαβίβαση με αριθμό 340: «Έχετε παραλάβει από τα δίκυκλα της ΔΙΑΣ κάποιο άτομα με αντικείμενο μαχαίρι, για προσαγωγή;» ρωτά το κέντρο. Τι απαντούν οι Ντάφος – Κουρετζής; Τον έχουμε παραλάβει και τον πηγαίνουμε στο Α/Τ Κερατσινίου».

Η μαρτυρία των αστυνομικών

Από το «δεν το ανέφεραν στις διαβιβάσεις» που επικαλείται ο συνήγορος βέβαια, μέχρι το «δεν ειπώθηκε» όταν μάλιστα το μαρτυρούν όχι ένας αλλά δυο αστυνομικοί, χωρίς κανένα σχετικό συμφέρον μεσολαβεί αγεφύρωτο χάσμα. 

Υπενθυμίζοντας τις μαρτυρίες των αστυνομικών, μπροστά στην έδρα ο μεν Κουρετζής αναφέρει ότι ο Ρουπακιάς τους είπε: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας» και σημειώνοντας πως «φοβήθηκα πως μπορεί να είναι συνάδελφος», συνεχίζει μεταφέροντας τη φράση του δολοφόνου «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Ο αστυνομικός Ντάφος, επανέλαβε και εκείνος τη φράση του Ρουπακιά «Είμαι δικός σας, είμαι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Ο «φαντασιόπληκτος» Αποστόλου

Η υπεράσπιση προσπάθησε σε κάθε δυνατή ευκαιρία να εμφανίσει τον κατηγορούμενο Νίκο Αποστόλου, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος στα τηλεφωνήματα τις επόμενες μέρες από τη δολοφονία κάνει ξεκάθαρα λόγο για στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα, ως αναξιόπιστο καθότι «φαντασιόπληκτος». Η αποδόμηση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου και του αποδεικτικού υλικού που έχει εισφέρει ακούσια στη διαδικασία, φαίνεται πως θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη Χρυσή Αυγή. Κι αυτό καθώς ο Νίκος Αποστόλου έχει επιβεβαιώσει και την ιεραρχία της οργάνωσης, μιλώντας για «έγκριση του αρχηγού για κάθε ενέργεια».

Για να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί «φαντασιόπληκτου Αποστόλου», ο συνήγορος Τσάγκας, έφερε διάφορες περιπτώσεις, που ο κατηγορούμενος φέρεται να υπερβάλλει σε τηλεφωνήματα. Αυτό που δεν κατάφερε να εξηγήσει είναι πως ο «φαντασιόπληκτος» Αποστόλου, επελέγη για στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά αλλά και για γραμματέας στο νεοσύστατο και ιδιαίτερης σημασίας για την οργάνωση διασπαστικό σωματείο του «Άγιος Νικόλαος» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αποστόλου ακούγεται στα τηλεφωνήματα να λέει αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά «έκανε κάτι χρήσιμο για το κόμμα» αλλά και σε άλλη «καλά του έκανε, καλά του έκανε, την έψαχνε το μπαστάρδι».  Ακόμα γνωρίζει την ίδια κιόλας ημέρα για το πτυσσόμενο γκλόμπ (αλλά και για την διαδρομή του) που βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, που… ξέμεινε παρά την κινητοποίηση της οργάνωσης –από τις 05:30 το πρωί αναφέρει ο Γιάννης Λαγός ότι τους είχε ενημερώσει - για να απομακρύνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί όπλο. Ο Αποστόλου ομολογεί και την προσπάθεια συγκάλυψης της εμπλοκής της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα λέγοντας «μου έχουν στείλει 300 κείμενα από τα γραφεία» ότι δήθεν ο Ρουπακιάς ήταν «κομμούνι και βαλτός». Επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή στη συνέχεια. Τέλος, μιλά και για την «έγκριση από τον Αρχηγό» που χρειαζόταν για κάθε ενέργεια. Ακόμα όμως και αν δεν έφτανε σε κάποιον η ομολογία Αποστόλου για την «έγκριση της ηγεσίας», υπάρχει πάντα και η περίφημη ομιλία «ό,τι κινείται σφάζεται του Πατέλη».

«Πως να κάνει επαγγελματικό καθάρισμα στο κινητό»

Τέλος, ο συνήγορος Τσάγκας, προσπαθώντας να αποκρούσει τον ισχυρισμό πως ο κατηγορούμενος «καθάρισε επαγγελματικά το κινητό του» καθώς αυτό φαίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει πραγματοποιήσει ούτε να έχει λάβει κλήσεις, σημείωσε:

«Το θεωρώ ευφάνταστο. Μας λέει η πολιτική αγωγή ότι έγινε επαγγελματικό καθάρισμα. Ένας άνθρωπος που μας είπε ότι οι συνομιλίες για τα ΑΦΜ του σωματείου «τελεσιδίκησαν». Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κάνει επαγγελματικό καθάρισμα; Και γιατί να το έκανε αφού καταγράφονται από την εταιρεία»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top