0
Από τις αρχές του μήνα οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν ένα μυστήριο με ένα αντικείμενο που βρίσκεται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη και στέλνει σήματα κάθε 16 μέρες στον πλανήτη μας.


Κανείς δεν γνωρίζει τι προκαλεί αυτά τα ραδιοφωνικά σήματα, ωστόσο ένας κορυφαίος αστρονόμος έρχεται να δώσει μία εξήγηση στο μυστήριο.

Ο Αμπραχάμ Λομπ από το Χάρβαρντ ανέφερε, σύμφωνα με τη Metro, ότι υπάρχει πιθανότητα αυτά τα σήματα να προέρχονται από εξωγήινους πολιτισμούς, οι οποίοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν για να κινήσουν τα διαστημικά σκάφη τους.

Ο Λομπ σημειώνει ότι δεν είναι βέβαιος, όμως τονίζει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάτι τέτοιο όντως να συμβαίνει.

«Πρέπει λοιπόν να εξεταστούν όλες οι πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένης και μιας... τεχνητής προέλευσης».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτα τα σήματα προέρχονται από διάφορα μέρη του ουρανού. Πρόκειται για τεράστιες εκρήξεις ακτινοβολίας που εξέρχονται στο βαθύ διάστημα που διαρκούν λίγα μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο αστρονόμος Λομπ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Τα επίμονα σήματα

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση έγινε γνωστή στις αρχές του μήνα με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο, όμως αναγνωρίζονται ως το πρώτο αξιόπιστο πρότυπο γρήγορων ραδιοφωνικών σημάτων στο βαθύ διάστημα.

Αυτά τα σήματα επαναλαμβάνονται κάθε 16 μέρες, γεγονός που υποδεικνύει ότι κάτι τα ελέγχει.

Οι ερευνητές έχουν μέχρι στιγμής βρει πάνω από 100 τύπους γρήγορων ραδιοφωνικών σημάτων, αλλά μόνο 10 από αυτούς επαναλαμβάνονται- και κανένας δεν έχει δείξει κανένα σταθερό ρυθμό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top