0
Στη Βουλή το θέμα με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ποιότητα του καυσίμου σε μονάδα της ΠΑ. 

Το θέμα που αποκαλύφθηκε με δημοσιεύματα του το militaire.gr, έγινε θέμα ερώτησης από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου:

Η ερώτηση:
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Νίκο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία»

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί νοθευμένο αεροπορικό καύσιμο σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ των οποίων και στο Πρωθυπουργικό αεροσκάφος και για τη διερεύνηση του θέματος αναφέρεται ότι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Τα υγρά καύσιμα που προορίζονται για κινητήρες πολεμικών αεροσκαφών διέπονται από πολύ αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας δεδομένων των συνθηκών χρήσης τους.

Δεδομένου ότι: Το νοθευμένο καύσιμο είναι πολύ επικίνδυνος παράγοντας για την ασφάλεια πτήσεων, γιατί προκαλεί φθορά στους κινητήρες, ενώ υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης υπό ορισμένες συνθήκες.

Δεδομένου ότι: Το νοθευμένο καύσιμο επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσιμη για την πατρίδα μας.
Δεδομένου ότι: Υπάρχουν υποψίες δολιοφθοράς γεγονός που δημιουργεί δυσοίωνες καταστάσεις στο αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας και στις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα.
Ερωτάστε κε Υπουργέ:
1. Έχει γίνει διερεύνηση της αιτίας που προκάλεσε τη νοθεία του καυσίμου που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας; Αν ναι, ποιο ήταν το πόρισμα της διερεύνησης;
2. Σε πόσα αεροσκάφη και ποια, διαπιστώθηκε νοθεία καυσίμου;
3. Έχει αποκλειστεί η περίπτωση δολιοφθοράς;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top