0
Την πλήρη καταστροφή βρήκε τουρκική στρατιωτική φάλαγγα από ρωσικές βόμβες που έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη, την ώρα που αυτή κατευθυνόταν προς την Ιντλίμπ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.


Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας   δείχνουν κατεστραμμένη τουρκική φάλαγγα οχημάτων με τουλάχιστον ένα  τουρκικό εκσυγχρονισμένο Μ-60T Firat, (πρόκειται για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της τουρκικής βιομηχανίας) καμένο επάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς από τις  σημερινές επιθέσεις του συριακού Στρατού ή της Αεροπορίας αλλά άγνωστο ποιας χώρας (της Ρωσίας ή της Συρίας).


Η Τουρκία "βρυχάται: Χτυπήσαμε 101 στόχους του Άσσαντ.

Την ώρα που τα τουρκικά άρματα κείτονται καμένα στη Συρία, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν αντίποινα για το θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του συριακού Στρατού, λέγοντας πως κατέστρεψαν συνολικά 101 στόχους του συριακού «καθεστώτος».

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας.

Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλο τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» είχε δηλώσει  λίγο νωρίτερα, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.
Και πρόσθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας»Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιντλίμπ για να δώσει την «απαραίτητη απάντηση» σ’ αυτούς που «παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»(!), λέει ο εκπρόσωπος χώρας που έχει εισβάλλει και κατέχει μέρος των εδαφών ενός γειτονικού της κράτους...loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top