0
«Ο Ερντογάν δεν είναι σε τεντωμένο σχοινί. Ο Ερντογάν είναι ο καουμπόης. Απέναντί μας έχουμε τον ισχυρότερο ηγέτη του πλανήτη. Τον Τραμπ τον έχει γιο γιο, τον κάνει ότι θέλει, τον Πούτιν τον έχει βάλει στο τσεπάκι του», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε τηλεοπτική συνέντευξή του.«Η μόνη αναμέτρηση που έχει να κάνει ο Ερντογάν τώρα είναι με τον χρόνο», συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή του Alpha με τον Τάκη Χατζήκαι τη Λήδα Μπόλα.

«Να μπορέσει να ξεπεράσει έστω και ένα χιλιοστό με μεγαλύτερα γράμματα το πέρασμα του Κεμάλ. Θέλει να το κάνει προς την Ελλάδα, έχει τη στόφα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Θα μας κάνει ιστορία».

«Όλοι οι πρωθυπουργοί τους έχουν δώσει κάτι»

«Όλοι οι πρωθυπουργοί τους έχουν δώσει κάτι. Ο Σημίτης έδωσε τα ζωτικά συμφέροντα. Ο Σαμαράς ο υπερπατριώτης είπε για το win win. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή επιχειρήματα αλλά ούτε και το σθένος».

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις δεν θωράκισαν τη χώρα. Το μόνο που έγινε ήταν επί Βενιζέλου τα υποβρύχια. Υπερτερούμε μόνο στον βυθό», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ ειδικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε: «Έχει ατέλειες και πλημμελήματα. Δεν μπορεί να έχεις έναν διεθνιστή στο υπουργείο Εξωτερικών. Δεν κάνει το dna του κ. Δένδια».

«Ο Τούρκος όποτε θέλει, θα κάνει επιχείρηση στην Ελλάδα»
Για τις δηλώσεις Μπαλάφα περί μείωσης του πολεμικού εξοπλισμού με ρίσκο: «Και ο Σημίτης δεν είχε πει καλύτερα βούτυρο παρά κανόνια. Ας το κρατήσουν το βούτυρο, θα τους χρειαστεί σίγουρα, αλλά για άλλη δουλειά. Ο Τούρκος όποτε θέλει, θα κάνει επιχείρηση στην Ελλάδα. Θα το κάνει 100% και το λέω με κατηγορηματικότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας να σταματήσει τον Ερντογάν. Εδώ πούλησε τους Κούρδους».

Για το Καστελόριζο: «Το Καστελόριζο θα το απορροφήσει η Τουρκία. Ήδη το απέκλεισε. Επίσης υπάρχει απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ότι το Καστελόριζο δεν είναι νησί, αλλά είναι προεξοχή της ηπειρωτικής χώρας. Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι η Γαύδος».

Για το μήνυμα του αρχηγού του ΓΕΝ: «Ήταν λίγο υπερφίαλος. Σε κάποια αυτιά λειτούργησε θετικά το μήνυμα αυτό, αλλά η ουσία σήμερα είναι ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος με αξιοπρέπεια να κερδίσουμε χρόνο, με προοπτική βάθους. Χρόνο για να αγοράσουμε οπλικά συστήματα που μας λείπουν. Δεν είμαστε στο 1996, όπου στα Ίμια ήταν η ιδανική στιγμή να στριμώξουμε τον τούρκικο στρατό μέσα στον κόλπο της Αλικαρνασσού. Βεβαίως θα πολεμήσουμε, θα επιστρατεύσουμε τον πατριωτισμό μας αλλά θα είναι άνισος αγώνας. Ο Ερντογάν μας πήρε όλες τις συμμαχίες και την Αμερική και τη Ρωσία».

Για το ότι πρέπει να καθοριστούν οι ελληνικές ΑΟΖ ανεξάρτητα με το αν θα συμφωνήσουν: «Αυτό έπρεπε να έχει γίνει το 2008, τώρα είναι αργά. Το 2008, την ώρα του Πρωθυπουργού, είναι ο Καραμανλής και του λέω ΑΟΖ, και δεν ήξερε τι είναι και είχε δίπλα του τον Βαληνάκη και τον ρώταγε. Μετά είχα τον Παπανδρέου και του έλεγα σήμερα όχι αύριο και με έπιασε έναν μήνα μετά και με ρώταγε γιατί επέμενα. Χάσαμε ευκαιρία».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top