0
Την επανεμφάνισή της με εμφατικό τρόπο και πιθανότατα ολέθρια για αστυνομικούς και πολίτες αποτελέσματα, επιχείρησε να κάνει η εγχώρια τρομοκρατία με την τοποθέτηση βόμβας απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, εντός της πανεπιστημιούπολης.

Η εξέλιξη αυτή κινητοποίησε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να προχωρήσουν σε επανασχεδιασμό, αν κριθεί απαραίτητο, του αστυνομικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, ο εμπρησμός επτά οχημάτων στο Κολωνάκι, δυο μόλις ημέρες μετά την προαναγγελία Ρουβίκωνα για επιθέσεις στην περιοχή,  έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Βέβαια η «αποκέντρωση» εμπρηστικών ενεργειών από ομάδες αντιεξουσιαστών, ήταν κάτι που ανέμεναν αξιωματικοί του σώματος και είχε επισημάνει το Newpost, ιδιαίτερα από την στιγμή που στα Εξάρχεια επιχειρούν, αν και όχι με κανονικές συνθήκες.

Με συνδεσμολογία από «πυρήνες» η βόμβα στου Ζωγράφου

Η συνδεσμολογία της βόμβας στου Ζωγράφου ανακάλεσε στην μνήμη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, μνήμες από το παρελθόν καθώς ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησαν παλιότερα τα μέλη της «Συνωμοσίας της Φωτιάς» με πιο ενδεικτική περίπτωση το βιβλίο- βόμβα που είχε αποστείλει ο Χριστόδουλος Ξηρός στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας το 2014. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν πως τα άτομα που τοποθέτησαν την βόμβα απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, ήθελαν νεκρούς καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δείχνει την  σοβαρότητα της ενέργειας, καθώς δεν προσπάθησαν να προστατέψουν αθώους πολίτες, όπως συνηθίζουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εν αναμονή της προκήρυξης και ο φόβος επόμενου χτυπήματος

Δυο είναι πλέον τα σενάρια που εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και προκαλούν προβληματισμό. Το πρώτο από αυτά, σχετίζεται με την ανάληψη ευθύνης της ενέργειας ακόμη και αν αυτή ήταν αποτυχημένη, προκειμένου να δείξουν πως η τρομοκρατία στην χώρα είναι παρούσα, άγνωστο όμως παραμένει αν την ευθύνη θα την αναλάβει κάποια παλιά οργάνωση ή κάποια «πρωτοεμφανιζόμενη». Αν δεν συμβεί αυτό, αξιωματικοί του σώματος φοβούνται πως θα ακολουθήσει άμεσα νέο «χτύπημα» ώστε να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, που θα περιέχει ενδεχομένως μηνύματα συμπαράστασης για τους προσφάτως συλληφθέντες για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και κατά των εκκενώσεων στις καταλήψεις, το νέο νόμο για το άσυλο στα πανεπιστήμια και αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top