0
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε», λέει ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του Ράδιο ‘Ελεύθερη Ευρώπη’ την Κυριακή (22/12), απαντώντας στο ερώτημα εάν θα γίνει πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.


Κύριε Μίτσκοτσκι, αν κερδίσετε τις εκλογές, θα είστε πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας;


«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα στη «Μακεδονία», αλλά θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε».

Πώς;

«Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, μπορώ να το επαναλάβω εκατό φορές, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ενοχλητικό αν μιλάμε για κάτι που είναι ενάντια στην πραγματικότητα. Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο που είναι μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος αυτής της χώρας. 
Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής συμφωνίας του Ζόραν Ζάεφ, σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα και ουσιαστικά διδάσκω στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποτελεί μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο επίθετο (το ‘βόρεια’). Λαμβάνω, επίσης, το μισθό μου από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο όνομα».

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας;

Αν επιμείνουμε σε αυτό και είμαστε τόσο προβληματισμένοι σε αυτό, έτσι και αλλιώς, θα ήμουν ψεύτης να σας πω ότι δεν θα είναι έτσι, αλλά ταυτόχρονα κανείς σε αυτό το τραπέζι δεν μπορεί να με εμποδίσει να πω ότι είμαι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από τη Μακεδονία, ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω τη μακεδονική γλώσσα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top