0
Ο Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της «Βόρειας Μακεδονίας», εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.


Με αυτόν τον τρόπο, ο υπουργός Εξωτερικών επισφράγισε «πανηγυρικά» την ολοκληρωτική «κυβίστηση» της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς αν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να αμφισβητηθεί και στις δύο χώρες, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως. «Έχουμε ένα κοινό μέλλον και ένα κοινό μονοπάτι αν το εξετάσουμε με καλή πίστη», πρόσθεσε.


Όπως είπε υπάρχει σημαντική βελτίωση σε θέματα διμερούς συνεργασίας η οποία και συνεχίζεται με επίκεντρο την οικονομία, τις επενδύσεις και τις υποδομές.

Παράλληλα μίλησε για καθυστερήσεις όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σημείωσε πως η Βόρεια Μακεδονία βασίζεται στην ελληνική στήριξη στο δρόμο της προς την ευρωπαϊκή ένταξη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα εμπορικά σήματα αναμένεται να διεξαχθεί σύντομα όπως και συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα νέων συνοριακών διαβάσεων .

Ο κ Δένδιας θα συναντηθεί σήμερα και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ αλλά και με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι.

Σχετική ανάρτηση έκανε και στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών την Βόρειας Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top