0
Μεγάλη αγωνία φαίνεται ότι έχει ο Νίκος Δένδιας μη τυχόν και οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και… χαθεί το «Βόρεια Μακεδονία». 


Η προσέγγιση αυτή και μόνο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης καθιστά τη χώρα έρμαιο των τυχοδιωκτισμών του Ζάεφ και της παρέας του.

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει ζήτημα αλλαγής του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Οτιδήποτε άλλο ισχυριστεί οποιοσδήποτε από τη γειτονική χώρα, νομίζω, είναι εκ του πονηρού και δεν είναι και παραδεκτό ούτε ως βάση συζήτησης» δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, για να προσθέσει επίσης: «Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να διανοηθεί μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου να θέσει θέμα μη ισχύος της συμφωνίας. Δεν μπορώ δηλαδή να συζητήσω κάτι το οποίο δεν υπάρχει ως θέμα».

Για να δικαιολογήσει τη στάση του ο κ. Δένδιας (που έχει παραδεχθεί ότι η Συμφωνία έχει προβλήματα και παραβιάζεται από τους Σκοπιανούς), ή έτσι νομίζει τουλάχιστον, ανέφερε: «Η κυβέρνηση δεν είχε απόλυτη ταύτιση με τη θέση της προηγούμενης για τη Συμφωνία», αλλά «παρά ταύτα τη σεβαστήκαμε». Ο υπουργός Εξωτερικών ακολούθως απέδωσε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί μη δίδοντας ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα Σκόπια και στην Αλβανία «δημιούργησε κενό πολιτικής», όπως είπε.

Ο Ν. Δένδιας θα συναντήσει σήμερα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Γενεύη τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top