0
Επιστροφές χρημάτων σε όσες πληρωμές γίνονται με τη χρήση κάρτας, προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Star, προβλέπονται επιστροφές 1% για αγορές με κάρτα από σούπερ μάρκετ και 4% για τις συναλλαγές που γίνονται με γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.α.

Ποσοστό σε μετρητά θα παίρνει όμως και ο επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις, σε ένα ακόμη κίνητρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Επιστροφή και από την εφορία
Με την ίδια λογική, της επιστροφής μετρητών, θα είναι και οι νέες ρυθμίσεις για τα χρέη στις εφορίες, 24 η 48 δόσεων: Όποιος την εξυπηρετεί μέχρι τέλους θα παίρνει πίσω το 25% των τόκων.

Να σημειωθεί ότι με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα, με ποινή 22% επί της διαφοράς.

Για τον υπολογισμό του 30% λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου, αλλά δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης.

Εξαιρούνται των αποδείξεων (χάρτινων ή ηλεκτρονικών) 11 κατηγορίες πολιτών.

Για παράδειγμα, δεν απαιτούνται αποδείξεις από τους φορολογουμένους άνω των 70 ετών, τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και για τους φορολογουμένους που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top