0
Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης αποδήμων Τούρκων και συγγενών κοινοτήτων Αμπντουλλάχ Ερέν, μετέχοντας σε ένα δείπνο του αλληλεγγύης του παραρτήματος Προύσας του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης (BTTDD), δήλωσε πως “Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της δυτικής Θράκης”.




Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης, προχθές το βράδυ οργάνωσε δείπνο αλληλεγγύης στο ξενοδοχείο Mercure. Στην συνάντηση αυτή όπου δόθηκαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας, μετείχαν ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (υπάγεται στην προεδρία της Δημοκρατίας) Αμπντουλάχ Ερέν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής και βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ, ο γενικός αντιπρόεδρος του BTTDD Μεχμέτ Χασάνογλου και μέλη του συλλόγου.

ΕΡΕΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ο Ερέν ανέφερε πως η Δυτική Θράκη αποτελεί έναν εθνικό αγώνα και δήλωσε πως “Όταν γίνεται λόγος για τη Δυτική Θράκη, στο μυαλό δεν έρχεται μόνο η περιοχή ανάμεσα στον Έβρο και το Νέστο. Για μένα είναι η κατανόηση της ευλάβειας του παππού μου και η ενθύμηση των παραδοσιακών τραγουδιών που έλεγε η γιαγιά μου. Η Δυτική Θράκη είναι ο κοινός παρανομαστής όλων μας και είναι ένα θέμα για το οποίο όλοι μας αξίζει να αγωνιστούμε”.

Ο Ερέν ανέφερε πως η Ελλάδα εκτρέφει την κοινωνία της με μίσος προς την Τουρκία και είπε :” Η Δυτική Θράκη έχει καταστεί θέμα επιβίωσης για την Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου και η Τουρκία πρέπει να δει αυτό το θέμα ως θέμα επιβίωσης. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και παίκτες της δυτικής Θράκης είμαστε εμείς. Αυτό το θέμα πρέπει συνεχώς να το θέτουμε Στην επικαιρότητα. Έχουμε ανάγκη ώστε οι άνθρωποί μας που ζουν στα εδάφη εκεί, να έχουν αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν πως είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εκεί.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top