0
Ομιλία για το Brexit, η οποία χειροκροτήθηκε από πολλούς βουλευτές, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος ταυτόχρονα καυτηρίασε την απαθή στάση της Ευρώπης στην τουρκική εισβολή στην Συρία.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τόνισε ότι, «οι πολίτες της Βρετανίας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κανείς δεν δικαιούται να ακυρώσει το σχετικό δημοψήφισμα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ελλάδα όταν νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή που δόθηκε με το δημοψήφισμα του 2015, ενώ ανέφερε ότι αν η Ελλάδα είχε αποχωρήσει όταν υπήρχε η έντονη φημολογία για το Grexit , δεν θα είχε υποστεί τα δεινά των Μνημονίων».

Επίσης, στην ομιλία του καυτηρίασε την προκλητικά ανεκτική στάση της Ε.Ε. ως προς την Τουρκία την οποία κατήγγειλε για την επίθεση που πραγματοποίησε στο συριακό Κουρδιστάν, για να δεχθεί στο τέλος της ομιλίας του, το θερμό χειροκρότημα πολλών ευρωβουλευτών.

Στη συνέχεια, δέχθηκε ερώτηση από την Ρουμάνα ευρωβουλευτή Maria Grapini, η οποία τον ρώτησε αν γνωρίζει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο βρετανικός λαός μετάνιωσε για την επιλογή του Brexit.

Απαντώντας, ο Γιάννης Λαγός αναρωτήθηκε αν «Ενα δημοψήφισμα έχει ισχύ μόνο αν κανείς συμφωνεί με αυτό»!

Με την ολοκλήρωση της απάντησης του Γιάννη Λαγού, αρκετοί Ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top