0
Με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.


Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έκανε λόγο για «δαιμονοποίηση του Χίτλερ» και υπεραμύνθηκε του ναζιστικού χαιρετισμού λέγοντας: «Αυτός ο χαιρετισμός που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος για να χαιρετήσεις κάποιον που βρίσκεται απέναντί σου. Διαφορετικά χαιρετάω όπως στη Μύκονο.. (....). Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Σε ερώτηση για τα ναζιστικά σύμβολα, είπε «αν μιλάμε για τον μαίανδρο ή το γαμάδι ή τη σβάστικα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, δεν είναι ναζιστικό. Αν πάμε από το Περού μέχρι την Ιαπωνία τα βλέπουμε παντού, στη Βουλή περπατάμε πάνω σε σβάστικες...».

Όσον αφορά τη στρατιωτική παράταξη και ενδυμασία, είπε ότι «όταν πηγαίναμε κάπου προσπαθούσαμε να μην είμαστε σαν ασκέρι, πηγαίναμε συγκροτημένα» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος φοράει στρατιωτικά ρούχα στην καθημερινότητά του.

Στην Ελλάδα «δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα, το μόνο δημοκρατικό είναι ότι γίνονται εκλογές κάθε τρία-τέσσερα χρόνια», υποστήριξε ακόμα και  ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήθελε να μπει στη Βουλή για να αλλάξει το σύστημα.

Σχετικά με τη θέση του για τους αλλοδαπούς, είπε ότι «η λαθρομετανάστευση είναι εισβολή στην πατρίδα μας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Για τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή όταν κάλεσε σε πραξικόπημα από το βήμα της Ολομέλειας, είπε ότι θεωρεί «εντελώς γελοία» την κατηγορία και συνέχισε λέγοντας ότι στη συνέχεια «μου ζήτησε ο κ. Μιχαλολιάκος να επιστρέψω και δέχτηκα».

Επιχείρησε, τέλος, να παρουσιάσει άνευ σημασίας όλες τις φορές που έχει εμπλακεί σε επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή και καμάρωσε για την καταδικαστική απόφαση που του έχει επιβληθεί για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top