0
Ενστάσεις απέναντι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της «Βόρειας Μακεδονίας» και της Αλβανίας προβάλει η Γαλλία σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.


Η Γαλλία δήλωσε στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι είναι ενάντια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη «Βόρεια Μακεδονία» και την Αλβανία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Περισσότερα από τα μισά κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και κορυφαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, θέλουν να ανταμείψουν τα δύο βαλκανικά κράτη για τις μεταρρυθμίσεις του συμφωνώντας να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες.

Ωστόσο, το Παρίσι αναφέρει ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πάρα πολλές προκλήσεις τώρα ώστε να ανοίξει τις πόρτες σε δυο ακόμα κράτη από τα Βαλκάνια, μια περιοχή που εξακολουθεί να θεωρείται «ταλαιπωρημένη» από πολέμους τη δεκαετία του 1990 και η οποία μαστίζεται από έγκλημα και διαφθορά.

Η Γαλλία υποστηρίζει ότι η ΕΕ πρέπει πρώτα να κάνει εσωτερικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ενότητα τις προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση και ότι Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία πρέπει να πραγματοποιήσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πριν εγκριθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Δεν βρίσκονται ακόμα στο σωστό σημείο. Τους ζητούμε να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια», ανέφερε ένας Γάλλος αξιωματούχος.

«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019, θα πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση κάπου το 2020».

Να σημειωθεί πως απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των 28 κρατών μελών για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών.

Σύμφωνα με πηγές, η Ολλανδία και η Δανία διαφώνησαν καθέτως με την είσοδο της Αλβανίας, όταν οι πρέσβεις της ΕΕ συζήτησαν το θέμα κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, αν και η Ολλανδία άφησε ανοιχτή μια πιθανότητα για τη Βόρεια Μακεδονία.

ΠΗΓΗ: Philenews/sputniknews.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top