0
Για τον Γιάννη Λαγό, όλοι ήταν περαστικοί από τη Χρυσή Αυγή, τα τηλεφωνήματα για να καθαρίσουν σπίτια ήταν λογικά για «να σωθεί ό,τι σώζεται επειδή μας κυνηγούσαν ακόμα και για αυτοκόλλητα», ενώ δεν αναγνώρισε επιθέσεις Χρυσαυγιτών, παρά μόνο πράξεις «άμυνας».


Σε σημείο της απολογίας του, μάλιστα, φώναξε: «Υπάρχει ένας καθ' ομολογίαν δολοφόνος και άλλοι 69 που ταλαιπωρούμαστε. Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια! Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία, και αν δεν σας τα είπαν οι άλλοι 68, θα σας τα πω εγώ! Δεν φοβάμαι! Έκανα φυλακή και κινδυνεύω. Με καταδικάσατε επειδή έδινα τρόφιμα σε Έλληνες. Και με έχετε εδώ να απολογούμαι για φωτογραφίες! Δεν έχετε το σθένος να αντιδράστε, ενώ γνωρίζετε την παρέμβαση του πρωθυπουργού».

Όταν ερωτήθηκε για τη σχέση της Χ.Α. με τον εθνικοσοσιαλισμό, ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι θα απαντήσει μόνο αν γραφτεί στα πρακτικά ότι διώκονται για τις πολιτικές ιδέες τους.

Σχετικά με τον ισχυρισμό περί γνώσης του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία την ίδια νύχτα της δολοφονίας, ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι τουλάχιστον από τον ίδιο δεν είχε ενημερωθεί ο Μιχαλολιάκος, αλλά, ακόμη και αν ήταν ενήμερος, δεν θα του φαινόταν περίεργος.

«Δεν γνώριζα τον Παύλο Φύσσα. Τον μάθαμε την ημέρα του συμβάντος. Είναι απαράδεκτα και εμετικά αυτά που είπαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες» απάντησε όταν του επισημάνθηκε από την εισαγγελέα μαρτυρία που τον ήθελε να γνωρίζει τον 34χρονο μουσικό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τον Ρουπακιά: Ήταν περαστικός από την Χρυσή Αυγή. Ήταν μόδα τότε η Χρυσή Αυγη. Περαστικοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Ο Ρουπακιάς δεν δούλεψε ποτέ στη Μεσογείων. Στις φωτογραφίες που φαίνεται ο Ρουπακιάς έχει και άλλους 30, που είναι επίσης περαστικοί. Δράση είχαν λίγοι.

Για τον Δεβελέκο: Μου είχε δείξει ότι ήταν καλό παιδί. Δεν θυμάμαι να του είπα κάτι για Ρουπακιά. Του είπα μόνο να πει ότι δεν τον ξέρει, γιατί δεν τον ήξερε. Τραβούσαν κόσμο στην Αστυνομία για κουζινομάχαιρα. Είδαμε πώς φέρεται η αστική δημοκρατία απέναντί μας. Όλοι ήταν σε πανικό. Δεν έχουν βάλει όλα τα μηνύματά μου.

Για τον Μπαρέκα: Ήταν γραμματέας τοπικής Πειραιά. Είπαμε να καθαρίσουμε το σπίτι του, γιατί και έναν σουγιά να έβρισκαν θα μας έτρεχαν, κάτι που σε άλλο πολίτη δεν θα συνέβαινε. Να προστατέψω τον Μπαρέκα ήθελα. Έψαχναν να βρουν και αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, λες και είναι η κόζα νόστρα.

Για την επίθεση μεταναστών στην Παναγίτσα: Υπήρχαν μηνύματα που έλεγαν ότι θέλουν εντολή δική μου, γιατί φαινόταν πιο σημαντικό. Χρησιμοποιούσαν το όνομά μου αρκετοί. Από το 2005-2012 ήμουν περιφερειάρχης και δεν γινόταν τίποτα. Και μέσα σε 8 μήνες έγινα κακό παιδί και έγιναν όλα τα περιστατικό.

Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες: Έμαθα για το περιστατικό, αλλά δεν με ενδιέφερε, γιατί κανείς από αυτούς που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση δεν ήταν στη Χρυσή Αυγή, πλην ενός, του Πανταζή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση. Αυτό που είπα ήταν πως, αν ευθύνονται Χρυσαυγίτες, καλά έκαναν και τους έπιασαν. Δεν θα προστατεύσω κάποιον που επιτέθηκε. Με τον Μπαρέκα ήταν αλλιώς, γιατί θα έβρισκαν κάνα σουγιά σπίτι του και θα τον φυλάκιζαν, όπως και έγινε.

Για τον Μίχο: Κάποιοι γονάτισαν, δεν άντεξαν να υπηρετήσουν την αλήθεια. Τηλέφωνο με τον Μίχο για το περιστατικό δεν είχα ποτέ. Κάποιοι θα έλεγαν οτιδήποτε επειδή φοβούνταν. Υπάρχουν οι κλήσεις μου και αυτός λέει ότι μιλήσαμε, ενώ δεν μιλήσαμε ποτέ.

Για την ομιλία στο Πέραμα και τα «περί λακέδων του ΠΑΜΕ»: Πήγαμε εκεί γιατί υπήρχε τρομοκρατία από το συνδικάτο. Όταν με κάλεσαν κάποιοι άνθρωποι να ακούσω τα προβλήματα τους. Τους είπα «αποφασίστε εσείς αν θα κάνετε σωματείο και εμείς θα είμαστε δίπλα σας», δεν επέβαλα να γίνει σωματείο. Ποινικοποιούμαστε γιατί ως βουλευτές είμαστε δίπλα στον κόσμο.

Για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ: Για το μήνυμα στον Πατέλη περί «γέρου πεσίματος» στα μέλη του ΠΑΜΕ θα σας πω ότι οι κουμμουνιστές έκαναν ό,τι ήθελαν στην περιοχή. Μας έσβηναν συνθήματα και πήγαιναν οι άλλοι και τα ξανάγραφαν. Ήταν μια ιδεολογική μάχη. Εκείνη την ημέρα με τραμπούκικη τακτική, όπως πάνε οι κουμουνιστές πάντα, έγινε ό,τι έγινε. Υπήρχαν εκατέρωθεν τραυματισμοί, αλλά τα παιδιά της Χρυσής Αυγής δεν πήγαν να πουν ότι τους επιτέθηκαν.

Για εκδήλωση στο Μελιγαλά: Δεν ισχύουν αυτά με τα χαστούκια που είπε ο Καζαντζόγλου. Ο καθένας έβγαινε κι έλεγε ό,τι ήθελε. Τρομοκρατούσα; Βαρούσα; Πώς γίνεται να με συμπαθούν όλοι όμως; Πώς βγήκα ευρωβουλευτής; Δεν γίνονται αυτά. Δεν ήταν, πάντως, στρατιωτική εκπαίδευση. Ήταν κάτι άνθρωποι με κοιλιές και σημαιάκια που έκαναν άλλα αντί άλλων! Ποια στρατιωτική εκπαίδευση;

Για στρατιωτική οργάνωση: Δεν υπήρχε. Έχω δει κάποια βίντεο που πιστεύω τα παιδιά έκαναν εκδρομή. Έχω δει κάποιες γραφικές ενέργειες για να περάσουν κάποιες ώρες από τη ζωή τους οι άνθρωποι. Έψαχναν εναγωνίως να βρουν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Μπήκαν σε σπίτια, τα έσπασαν γιατί δεν βρήκαν τίποτα, ούτε όπλα, ούτε χρήματα. Υπάρχει ένας καθ' ομολογίαν δολοφόνος και άλλοι 69 που ταλαιπωρούμαστε. Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top