0
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης των κτιρίων τους.


Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως αυτή η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», δήλωσε ακόμη και τόνισε την ανάγκη να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top