0
Στα όρια του δήμου Ασπροπύργου, επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, και σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού.


Στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς βρίσκεται εκτός οικιστικής ζώνης.

Μια πινακίδα που αναγράφει «Ήμερος Τόπος», ενώ στο τέλος του δρόμου, φαίνονται τα ερείπια της πάλαι ποτέ νατοϊκής βάσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε ένα ύψωμα, δίπλα στο δάσος, το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο δείχνει ιδανικό, για να φιλοξενήσει τους τρόφιμους των φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Η πρώην αμερικανική βάση βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την οικιστική ζώνη του Ασπροπύργου προς το βουνό, σε αρκετή απόσταση από τη βιομηχανική περιοχή.

Μόνο μπετά και τούβλα έχουν μείνει από τις εγκαταστάσεις. Πόρτες, κουφώματα, ηλεκτρικά, υδραυλικά και πλακάκια, έχουν λεηλατηθεί. Μόνο το ελικοδρόμιο και το παλιό ραντάρ, δείχνει ότι εδώ υπήρχε κάποτε στρατιωτική δραστηριότητα.

Στόχος της κυβέρνησης όπως μετέδωσε το Star, όμως είναι να σπάσει τα συμφέροντα των φυλακών, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Ήδη έχουν ξεκινήσει μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές.Οι πρώτες αντιδράσεις

«Υπάρχουν κάποιοι φορείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα είναι καλό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι φορείς, οι οποίοι είναι αντίθετοι και αντιδρούν» λέει ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου.

«Αυτή η περιοχή θέλει λίγη αναβάθμιση. Είναι που είναι στο υπόγειο. Αν είναι να τη στείλουμε πιο κάτω, είναι λάθος» λέει ένας πολίτης.

«Κάπου θα πρέπει να πάνε κι αυτοί. Ίσως θα πρέπει να βρεθεί χώρος εκτός οικιστικής περιοχής» λέει άλλος ένας κάτοικος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top