0
ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Η μη διαπραγμάτευση για την μείωση των θανάσιμων για των οικονομία και τον ελληνικό λαό Πλεονασμάτων και οι απειλές του Ερντογάν σε συνδυασμό με την άτσαλη διαχείρηση της χρεοκοπημένης ΔΕΗ θα μπορούσαν να επιφέρουν και μάλιστα πολύ σύντομα την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια βαρεθήκαμε να ακούμε τα παπαγαλάκια του Σύριζα να αλλοιώνουν την πραγματικότητα καλούμε την ΝΔ να πει την αλήθεια για την οδυνηρή ήττα (χωρίς καν να πέσει ντουφεκιά) της μη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Με αυτά τα κτηνώδη συριζαικά πλεονάσματα δεν έχει καμμία τύχη η χώρα. Ο πρωθυπουργός αδυνατεί να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα. Γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα όταν του προσφέρονται πολύ πιο μικροί φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, κλπ σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης;

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι απειλούν πραγματικά με νέο 1974 και αυτή τη φορά πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Ούτε η τρεμάμενη Μέρκελ, ούτε ο φιλότουρκος Πούτιν, ούτε φυσικά ο Τραμπ πρόκειται να μας προσφέρουν ουδεμία βοήθεια. Ο δε Μακρόν πολύ δύσκολα θα στείλει Γάλλους ναύτες να πολεμήσουν με τους Τούρκους στη Κύπρο και το Αιγαίο.


Το ταξίδι του Κυριάκου στο Βερολίνο ήταν μία ολέθρια πρώτη ήττα.

Μπαίνουμε ξανά σ΄ένα σκοτεινό τούνελ; Τι συνέβη ακριβώς στο Βερολίνο με τον «εθνικό στόχο» της επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων -του 3,5%, της σκληρής λιτότητας που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι το 2022. Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα είναι πρωθυπουργός ως το 2021 ώστε να επαναδιαπραγματευθεί τότε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων;

Κι εφ΄όσον δεν τα κατάφερε τώρα που είναι ακόμη άφθαρτος και επικεφαλής μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης γιατί θα τα καταφέρει το 2021 έχοντας, στο μεταξύ, υποστεί την κυβερνητική φθορά της διετίας-ως τότε οι Συριζαίοι θα καίνε την Αθήνα και ο Τσίπρας θα έχει γίνει εκ νέου ο αγαπημένος της κ. Μέρκελ.

Αν ο Κυριάκος δεν πάρει εδώ και τώρα τη μείωση των πλεονασμάτων που υπέγραψε ο Τσίπρας έχει ήδη υποπέσει στην τέλεια παγίδα που έστησε ο ίδιος στον εαυτό του. Υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί θα επαναδιαπραγματευθεί τα σατραπικά πλεονάσματα. Και ο κόσμος τον πίστεψε. Ενας κόσμος που έχει κουρασθεί να τρώει λαικίστικες υποσχέσεις και ψεύδη κατά πρόσωπο.

Εάν δεν μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να μειώσει άλλο τους φορολογικούς συντελεστές, να πετάξει στα σκουπίδια το χυδαίο Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και πάει λέγοντας.

Με τέτοιους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές και τόσο προβληματική απόδοση δικαιοσύνης κανείς σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να τοποθετήσει τα λεφτά του στη χώρα μας.

Ειδικά σε μία περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός γνωρίζει κάμψη που μπορεί, σε κάποιους προορισμούς, να αγγίξει ακόμη και το 50%.

Εξαφανισμένοι θα είναι του χρόνου οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Αγγλοι, οι Αυστραλοί και φυσικά οι Ρώσοι τουρίστες-οι τελευταίοι εξαφανίσθηκαν από φέτος.

Στο κάτω κάτω μία σοβαρή χώρα δεν μπορεί να ζει μόνο από τον τουρισμό. Εναν τουρισμό ο οποίος πολύ σύντομα θα αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά και νέους προορισμούς. Το μέλλον ανήκει στους τεχνολογικούς προορισμούς. Ολο και πιο λίγοι θα επιλέγουν μέρη με θάλασσα για να κολυμπήσουν. Κι αυτό γιατί οι νέες γενιές είναι διαρκώς με ένα κινητό στο χέρι και κοιτάνε σαν υπνωτισμένα την οθόνη.

Οπου κι αν πήγαμε αυτό το καλοκαίρι η ίδια εικόνα: Oλοι κοιτάνε τις οθόνες των κινητών, κανείς δεν κοιτάζει τη θάλασσα, όλο και πιο λίγοι κολυμπάνε. Οταν τελειώσουν και τα ηλιοβασιλέματα του Instagram καπούτ ο ελληνικός τουρισμός. Θα έρχονται μόνο κάτι ξέμπαρκοι Γερμανοί συνταξιούχοι με πέδιλο και κάλτσα. Ολα αυτά τα συμβούν πολύ σύντομα. Το ελληνικό καλοκαίρι φθάνει στο τέλος του. Τέρμα τα δίφραγμα-πάπαλα. Κι αυτό θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στο εγχώριο real estate. Οσοι προλάβουν να πουλήσουν τώρα τις βίλες τους θα γλιτώσουν την κατρακύλα της αξίας τους.

Από την στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να πάρει την μείωση των πλεονασμάτων οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες και σε βάρος του.

Τα πρώτα σημάδια διστακτικότητας της κυβέρνησης φάνηκαν ξεκάθαρα στην υπόθεση της κρατικοδίαιτης ΔΕΗ. Χωρίς απολύσεις των αχρήστων υπαλλήλων και περικοπές στους μισθούς η ΔΕΗ των εργατοπατέρων δεν έχει καμμία τύχη. Δυστυχώς στη ΔΕΗ ο Κυριάκος λιποψύχησε, ο δε Χατζηδάκης δεν διαθέτει την τόλμη να τα βάλει με την ΓΕΝΟΠ.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα-ανακολουθία της κυβέρνησης. Και η δεύτερη “εθνική ήττα” είναι η αποδοχή των πλεονασμάτων όπως τα συμφώνησε ο Τσίπρας. Αυτά τα δύο αρκούν για να ροκανίσει ο Μητσοτάκης το χρόνο της θητείας του από μόνος του.

Ασε που τον απειλούν και τα κόκκινα δάνεια κι όλα αυτά με φόντο μία Ευρώπη που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κρίση με την αποχώρηση 17 οικονομιών-χωρών μελών της. Με τόσες μικρότερες οικονομίες αντιστοιχεί εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας.

Δυστυχώς τα νέα από το Βερολίνο δεν είναι ευχάριστα και σ΄αυτό το σημείο είναι λυπηρό η ΝΔ να επιχειρεί να αντικαταστήσει τα παπαγαλάκια του Σύριζα με τα γαλάζια που γράφουν σεντόνια για το δήθεν πράσινο επενδυτικό σχέδιο Ελλάδας-Γερμανίας που θυμίζει τα πράσινα άλογα του ΠΑΣΟΚ…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top