0
Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ, με ανακοίνωσή τους ζητούν από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αποσταλούν σ΄ όλους τους συνταξιούχους “συνταξιοδοτικές πράξεις , ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για προσφυγή κατ΄ αυτών”. 


Δεν το ζητάνε τυχαία όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν:

“O Υφυπουργός Κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Μηταράκης σε τηλεοπτική συνέντευξη, ανέφερε ότι τα μηνιαία ενημερωτικά των συντάξεων θα εκδοθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και θα έχουν «πληροφοριακό χαρακτήρα” (τι άλλο χαρακτήρα θα μπορούσαν να έχουν άλλωστε).
Αυτό επιτείνει τον φόβο ότι αυτά τα ενημερωτικά δεν θα έχουν νομική ισχύ, ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε ένδικα μέσα σε περίπτωση που κρίνουμε ότι δεν εξασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα ”.

Είναι ανάγκη αλλά και νομική υποχρέωση του ΕΦΚΑ πριν την έκδοση και ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων των συνταξιούχων να εκδοθούν και να αποσταλούν στους συνταξιούχους οι νέες, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, συνταξιοδοτικές πράξεις , ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για προσφυγή κατ΄ αυτών και γι’ αυτό καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μας.

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top