0
Με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα, το Υπουργείο Παιδείας καταργεί την ιθαγένεια και το θρήσκευμα  στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών. 


Ποιος όμως είναι ο λόγος; Τα προσωπικά δεδομένα φυσικά και πρέπει να είναι σεβαστά, όμως τι εννοούμε τελικά όταν λέμε προσωπικό δεδομένο; Αν κάποιος για παράδειγμα έχει πρόβλημα υγείας, βεβαίως και πρέπει να προστατεύεται. 

Γιατί όμως δεν πρέπει να γίνεται γνωστό το θρήσκευμα κάποιου; Υπάρχει κάποια δίωξη Χριστιανών κατά Μουσουλμάνων ή το αντίστροφο; Μήπως τελικά αυτοί που εφαρμόζουν τέτοιες… συριζαίικες πολιτικές κάνουν διακρίσεις και δρουν κατά της ατομικής ελευθερίας; 

Γιατί να μην γίνεται γνωστό το θρήσκευμα και η ιθαγένεια; Ντροπή είναι; Και αν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αναγραφή, δεν είναι παραβίαση η μαντήλα; Αν κάποιος δεν θέλει να τα δημοσιοποιεί θα μπορεί να έχει και αυτήν την επιλογή. Εκείνος που θέλει όμως γιατί να μην έχει αυτό το δικαίωμα; Ζούμε τελικά σε δημοκρατία ή σε δικτατορία; Μήπως τελικά οδεύουμε προς αλλοίωση πληθυσμού;…

Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα σχολεία αναμένεται να συμπεριληφθούν και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», μετά από σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

«Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Παράλληλα, μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή», πρόσθεσε η υπουργός.

«Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Nα σημειωθεί πάντως , ότι αυτό δεν το τόλμησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top