0
Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Λιβύη και μετέφερε όπλα, τουρκικά UAV και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο-βάση του GNA στην Λιβύη από σμήνος οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΑΕ σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές.


Ο συνταγματάρχης του GNA, Abdulbasit Tika, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως τα ΗΑΕ «οδηγούν» τον πόλεμο προς την Τρίπολη.

Ανέφερε επίσης πως «αξιωματικοί των ΗΑΕ έχουν έρθει στην Λιβύη και επιχειρούν στις περιοχές Qasir Bin Ghashir, Ras Lanuf, Al-Jufra και Al Marj» και πρόσθεσε:

«Πριν λίγες ημέρες σμήνος 30 (!) μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν στην Λιβύη μέσω Αιγύπτου. Ηταν των ΗΑΕ και ήρθαν για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ!

Όλες οι κινήσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη παρακολουθούνται. Θα υπάρξει σκληρή απάντηση στις επιθέσεις που δεχτήκαμε».

Ο Χ.Χαφτάρ έχει ενισχυθεί με μισθοφόρους.

Τα drones των ΗΑΕ έπληξαν το αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη.

Το αεροδρόμιο πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις αρχές του μήνα.  Συγκεκριμένα στις 2 του Σεπτέμβρη το αεροδρόμιο έκλεισε λόγων των επιδρομών που δεχόταν από τις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.

Όμως, παρόλ’ αυτά οι δυνάμεις του Χαφτάρ το βομβαρδίζουν επί 4 σερί ημερες ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μη επανδρωμένων UAV, Bayraktar TB2, στην αεροπορική βάση της Juffra.

Στόχοι των drones των ΗΑΕ ήταν και οι βάσεις στη Σίρτη με συνέπεια οι δυνάμεις του GNA να θέσουν εκτός μάχης το αεροδρομιο και να εκτρέψουν την κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 2.5 ώρες ανατολικά της Τρίπολης.

Φυσικά ο λόγος των βομβαρδισμών του LNA ήταν η τουρκική βάση στο αεροδρομιο Mitiga εικόνες της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Τα drone Wing Loong II των ΗΑΕ φέρουν πυραύλους ΒΑ-7 .loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top