0
Ο γνωστός λογαριασμός στο twitter, BabakTaghvaee, όπου έχει στενές επαφές με την Ισραηλινή Κυβέρνηση, αναφερόμενο στις μαζικές τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από  22 F-16C/ D  της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Α. Αιγαίο, γράφει ότι αυτές  αποτελούν ένα ακόμα τουρκικό θέατρο σκιών, για να κάνει αισθητή την παρουσία της απέναντι στους Έλληνες που είναι οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ.


«Τα  στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η τουρκική ΠΑ έχει τώρα τη χαμηλότερη ετοιμότητα τα τελευταία 50 χρόνια», κάτι που υποδηλώνει ότι οι Ισραηλινοί  γνωρίζουν πολλά πράγματα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της τουρκικής ΠΑ.

Είναι γνωστή άλλωστε η λειψανδρία στην τουρκική αεροπορία από την παρουσία έμπειρων πιλότων, μιας και οι καλύτεροι τους βρίσκονται στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών κατηγορούμενοι ως συνεργάτες του Γκιουλέν.


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει ξεκάθαρα και χωρίς άλλη παρατήρηση την ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου  με την έναρξη σεισμικών ερευνών, παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.

Οι Τούρκοι ζύγισαν την στάση της Ελλάδος στην Κύπρο και εισέρχονται πιθανότατα στο δεύτερο και άκρως επικίνδυνο για αυτούς στάδιο της ευθείας αμφισβήτησης ελληνικών θαλάσσιων περιοχών στην περιοχή κάτω από την Ρόδο.

Πριν λίγες ημέρες αναφέραμε ότι σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στο ναύσταθμο του Ακσάζ έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Σήμερα ήρθαν επιπλέον πληροφορίες, ότι στα παρακείμενα τουρκικά πολεμικά αεροδρόμια  μεταστάθμευσαν αρκετά τουρκικά μαχητικά, ενώ η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ήδη ξεκίνησε προετοιμασίες για νέες αερομαχίες στην περιοχή.

Οι ίδιες συνεχείς πληροφορίες του ελληνικού τύπου ομιλούν για συνεχείς μετασταθμεύσεις τουρκικών μαχητικών στην αεροπορική βάση  του Ντάλαμαν που βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για μαχητικά προέρχονται από τις πτέρυγες μάχης τις Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ, που αποτελούν τις μόνες ικανές  της τουρκικής Αεροπορίας, ενώ αναφέρεται ότι αναπτύχθηκαν στο Ντάλαμαν και μαχητικά από την πτέρυγα μάχης στο Ικόνιο.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αεροπορική δύναμη για το Ορούτς Ρέις το οποίο καταπλέει πιθανότατα στην περιοχή εντός ωρών, ενώ άλλες πληροφορίες το φ΄ρουν να κινείται στο λιμάνι της Μερσίνας.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία, σε όλο αυτό το διαμορφωθέν σκηνικό έχει το πλεονέκτημα να  βρίσκεται κοντά στα από δικά της αεροδρόμια, ενώ είναι γνωστό ότι διαθέτει  ιπτάμενα τάνκερ για εναέριο ανεφοδιασμό, τα οποία δίνουν την δυνατότητα παραμονής των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα για όσο επιθυμούν.

Όλα αυτά συνιστούν σαφείς «πολεμικές κινήσεις» της Άγκυρας για το επόμενο διάστημα, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις παραιτήσεις των 5 Τούρκων στρατηγών που σίγουρα έχουν σχέση και με τις επικείμενες προθέσεις του Ερντογάν και στα Δωδεκάνησα, ενώ σήμερα υπογράφηκε η διαταγή αντικατάσταση τους με άλλους νεοπροαγέντες στρατηγούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα σχέδια του νέο-σουλτάνου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top