0
Το παθητικό σύστημα ανίχνευσης των stealth αεροσκαφών F-35 - αλλά και πολύ μικρού ίχνους UAV-  "Hempas", δεν είναι στις προτεραιότητες χρηματοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε απάντηση του στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή του κόμματος, Αντώνη Μυλωνάκη.

Υπενθυμίζουμε, ότι ένα εκατομμύριο ευρώ απαιτείτο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος ανάπτυξης.

Συνεπώς, η σοκαριστική απάντηση, δηλαδή ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει ένα εκατομμύριο ευρώ για να χρηματοδοτήσει την τελική φάση της ανάπτυξης του προγράμματος παθητικού εντοπισμού των F-35 με την ονομασία "Hempas", από μόνη της δείχνει ότι η όλη προσπάθεια της "ομάδας Θεσσαλονίκης" υπονομεύτηκε εκ των έσω.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος ΒελόπουλοςΗ απάντηση του δεν διαφέρει σχεδόν σε κανένα σημείο από την απάντηση που είχε δώσει το 2012 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, με την οποία εξήγγειλε ουσιαστικά τον τερματισμό του προγράμματος μετά από 5 χρόνια επιτυχημένων δοκιμών και απόλυτης προτεραιότητας ανάπτυξης του συστήματος με διαδοχικές αποφάσεις όλων των στρατιωτικών συμβουλίων.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο απαιτείτο για την ανάπτυξη παθητικού εντοπισμού των F-35 ισοδυναμεί με το 30% του κόστους αγοράς... χαρτιού υγείας για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε ετήσια βάση!

Ο βουλευτής και απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού Αντώνης Μυλωνάκης

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top