0
Αυτό η φοβερή δήλωση προέρχεται από τον Δρ. Richard B. Hoover, έναν αστροβιολόγο στο Marshall Space Flight της NASA, ο οποίος λέει ότι έχει βρει αποδεικτικά στοιχεία εξωγήινης ζωής – απολιθώματα βακτηρίων που βρέθηκαν σε μια εξαιρετικά σπάνια κατηγορία μετεωριτών που ονομάζεται CI1 ανθρακούχoι χονδρίτες. (Υπάρχουν μόνο εννέα τέτοιοι μετεωρίτες στον πλανήτη Γη.)


Πορίσματα του Χούβερ δημοσιεύθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κοσμολογίας.. «Journal of Cosmology».

Ο Hoover ανακάλυψε τα απολιθώματα από ένα σπασμένο τμήμα του CI1 μετεωρίτη, και αναλύοντας το εκτεθειμένο βράχο με μια σάρωση-ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και, η οποία του επέτρεψε να διαπιστωθούν τυχόν υπολείμματα ορυκτών. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν απολιθώματα μικροοργανισμών (εικονίζεται παρακάτω), πολλά από τα οποία λέει είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στον πλανήτη μας

«Το πιο συναρπαστικό πράγμα είναι ότι είναι σε πολλές περιπτώσεις αναγνωρίσιμα και μπορούν να συνδεθούν πολύ στενά με τα είδη εδώ στη γη», δήλωσε ο Hoover. Μερικά από τα απολιθώματα, ωστόσο, είναι αρκετά περίεργα. “Υπάρχουν μερικά που είναι απλά πολύ περίεργα και δεν μοιάζουν με τίποτα από αυτά που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια”.

Για να προσπεράσει την αναπόφευκτη λογοκρισία από τους σκεπτικιστές, η μελέτη και τα στοιχεία του Χούβερ ήταν στη διάθεση των συναδέλφων του από την επιστημονική κοινότητα εκ των προτέρων για τις δημοσιεύσεις της μελέτης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναλύσουν σε βάθος τα ευρήματά του. Σχόλια από αυτούς που αποφάσισαν να αναλύσουν τα στοιχεία του θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, μαζί με τη μελέτη.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την αμφιλεγόμενη φύση της ανακάλυψης του, έχουνε προσκληθεί 100 εμπειρογνώμονες και έχουν εκδώσει μια γενική πρόσκληση για πάνω από 5.000 επιστήμονες από την επιστημονική κοινότητα να επανεξετάσει το έγγραφο και να παρέχουν την κριτική ανάλυση τους,» Γράφει Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics επιστήμονας Δρ Rudy Schild,. «Δεν υπάρχει άλλο χαρτί στην ιστορία της επιστήμης που να έχει υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο σαν αυτόν, και ποτέ πριν στην ιστορία της επιστήμης η επιστημονική κοινότητα δεν είχε την ευκαιρία να αναλύσει κριτικά μια σημαντική ερευνητική εργασία πριν από τη δημοσίευσή της.»

Περιττό να πούμε ότι, αν η Hooverâ € ™ επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα που βρέθηκαν να είναι ακριβείς, οι επιπτώσεις για την ανθρώπινη ζωή θα είναι συγκλονιστικές .

Ενώ η Εφημερίδα της Κοσμολογίας λέει ότι «κανένα άλλο χαρτί στην ιστορία της επιστήμης δεν έχει υποβληθεί σε τέτοιο πλήρη έλεγχο» μερικά πολύ σεβαστά ονόματα στην επιστημονική κοινότητα αμφισβητούν το κύρος της Κοσμολογίας, καθώς και τα ευρήματα του Δρ Χούβερ.

«Η Εφημερίδα της Κοσμολογίας δεν είναι ένα πραγματικό περιοδικό επιστήμης», λέει ο PZ Meyers στο Science Blogs, «αλλά ένα Περιοδικό από Πληρωμένους Επιστήμονες για να λένε Ψέματα’…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top