0
Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας και για περίπου 3 ώρες τη Ναυπακτία.



Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής με δρόμους να έχουν «ανοίξει», αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και χειμάρρους να έχουν υπερχειλίσει όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κατέγραφε το nafpaktianews.gr








Δείτε βίντεο:


Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ ώστε για αρκετή ώρα έκλεισε μέχρι και η Ιονία Οδός στο ύψος του Πλατανίτη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιονία Οδό. 

Πλέον, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.




«Δώσαμε μάχες σήμερα τα ξημερώματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας ότι «πραγματοποιήσαμε δεκάδες διασώσεις, χωρίς να συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός».

Σύμφωνα με τον ίδιο «κλιμάκια της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις απαντλήσεις υδάτων από περίπου 15 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ναυπακτίας». 

Πλημμύρισε χείμαρρος στην Αχαΐα - Εγκλωβίστηκαν θαμώνες νυχτερινού κέντρου

Στην Αχαΐα το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε στον Δρέπανο με χείμαρρο να «φουσκώνει» και εκατοντάδες άτομα να εγκλωβίζονται σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο είχαν πάει για να δουν την Πάολα.

Οι αρχές επιστράτευσαν μηχανήματα για να εκτρέψουν τη ροή του νερού προκειμένου να πέσει η στάθμη του νερού με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες με ορισμένους εξ αυτών να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.




Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Την εικόνα των προβλημάτων και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν περιγράφει με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική το πρωί της Κυριακής:

• Στο νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο (ποταμός Βολιναίος), στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων. 

Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 58 ατόμων από χώρο συνάθροισης κοινού σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος η Υπηρεσία μας επιχειρεί με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα

• Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. 

Μεταφέρθηκαν 2 άτομα από Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και 6 άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. 

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά 4 ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση 3 ατόμων από οικία. 

Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. 

Στον τόπο του συμβάντος, η Υπηρεσία μας επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ

Δρόμοι-ποτάμια στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τα μεσάνυχτα και τη Θεσσαλονίκη.

Tα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ακόμα και το κέντρο της πόλης, με την βροχόπτωση να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας των έντονων φαινομένων.

Δείτε βίντεο από την περιοχή της Περαίας:


Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ το βράδυ του Σαββάτου από το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι:

- ο νομός Θεσσαλονίκης
- ο Θερμαϊκός
- η Χαλκιδική
- οι Σποράδες
- τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας
- η Θράκη
- τα νησιά του βορείου Αιγαίου

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top