0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξήρε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό ηθικό του στρατεύματος.


«Με μεγάλη ικανοποίησή διαπίστωσα για άλλη μια φορά την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης η οποία είχε οικονομίες επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί είναι το ηθικό του στρατεύματος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για τη ουσιαστική συζήτηση που είχαν για τις προτεραιότητες ως προς την αμυντική πολιτική της χώρας.

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου αλλά και την υπερηφάνεια μου σε όλες τις γυναίκες και άνδρες γιατί αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων, την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Μετά την ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου είδε την εικόνα που λαμβάνεται από επιτηρητικά φυλάκια στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σύμφωνα πληροφορίες συνομίλησε με πληρώματα επιφυλακής της πολεμικής αεροπορίας των F16 στη Λήμνο, πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες» και με το φυλάκιο της δύναμης Άμυνας της νήσου Μεγίστη.

Έφυγε με… δώρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έφυγε με γεμάτα χέρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε μια τιμητική πλακέτα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον θυρεό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και μια κορνίζα με το Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάταξης, όπου αναφέρονται οι βάσεις και οι θέσεις που υπηρέτησε ως σμηνίτης.
Τέλος, ο πρωθυπουργός έλαβε μια στολή πιλότου μαχητικού αεροσκάφους από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top