0
Έληξε μετά από τρία χρόνια, 22 Aριλίου 2016, η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza καθώς οι αλλοδαποί αποχώρησαν υπό τον φόβο αστυνομικής επιχείρησης.


Πιο αναλυτικά, αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Plaza οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει με τη συνδρομή «αλληλέγγυων».

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  η αποχώρηση από το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση.


«Όποτε τολμάω να περάσω από εδώ, προπηλακίζουν, σπρώχνουν, βρίζουν», έλεγε μόλις τον περασμένο Απρίλιο, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Νέλυ Παπαχελά και αναρωτιόταν:

«Αυτοί εδώ οι άνθρωποι που με δέρνουν και με διώχνουν, τι είναι στην περιουσία μου;

«Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, γίνεται κάποιου είδους πορνεία», είχε πει η ιδιοκτήτρια λέγοντας πως συνεχίζει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και φόρους για το κτίριο, που δεν της επιτρέπεται να αξιοποιήσει.

Η ίδια περιγράφει ποιους είδε την πρώτη φορά που καταλήφθηκε το κτίριο. Μάλιστα, λέει ότι την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα.

«Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει:

«Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».

Παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος, οι καταληψίες παρέμεναν μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου. 

Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και η ιδιοκτήτρια κ. Παπαχελά, η οποία εξετάζει το κτίριο για πιθανές φθορές.

Τον Αύγουστο βγαίνει η «νέα» Αστυνομία σε γειτονιές και δρόμους

Πρώτη προτεραιότητα να βγει η αστυνομία σε γειτονιές και δρόμους. Αυτή είναι η στόχευση, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε μετά τη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, δύο εβδομαδες μετά τις 22 Ιουλίου, δηλαδή μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου) θα είναι έτοιμη η αστυνομία και πλήρως εξοπλισμένη, για να βγει στους δρόμους. 

Από το υπουργείο εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν άμεσα την εγκληματικότητα και τις συμμορίες, ενώ στόχος είναι να υπάρχει παρουσία αστυνομίας δίπλα στον πολίτη και αναφέρεται πως η αστυνομία γυρίζει σελίδα.

"Θα μπούμε σε κανονικότητα". Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους αστυνομικούς. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τον ενημερώσουν σχετικά με το πού υπηρετεί ο κάθε αστυνομικός και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες και κυρίως η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., για να βγει ξανά στους δρόμους. 

Οι κεντρικοί στόχοι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι οι: 

  • Άμεση ενίσχυση στις μάχιμες υπηρεσίες 
  • Η πιο έντονη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους 
  • Οι εποχούμενες περιπολίες 
  • Προτεραιότητα τα Εξάρχεια

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - πάντα υπό το άγρυπνο μάτι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - και στα Εξάρχεια. Γι' αυτό και ο αρμόδιος υπουργός προσανατολίζεται στην επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την οποία κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αμέσως επόμενοι στόχοι για τα Εξάρχεια είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή αλλά και η καταπολέμηση του παρεμπορίου. 

Με βάση το νέο σχεδιασμό, στο στόχαστρο θα μπουν και τα υπό κατάληψη κτίρια. 

Την ίδια ώρα, «χαοτική» περιγράφεται η κατάσταση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την ηγεσία να ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις για οργάνωση στελεχών και δομών.

Σύμφωνα με πληροφοριες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, πρώτη προτεραιότητα του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, αποτελεί η αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας, ενώ άμεσα θα γίνει συνάντηση και με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. 

Ο κ. Κουμουτσάκος θα επισκεφθεί τη Σάμο τις προσεχείς ημέρες, ενώ στις 18 του μηνός θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΕΕ.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top