0
Ο κ. Ερντογάν διεμήνυσε πως θέλει να δει εάν ο νέος Πρωθυπουργός θα «μείνει πιστός στις εκφράσεις του», επικαλούμενος την συνομιλία που είχαν, και εάν θα «κάνει τα απαραίτητα βήματα», για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αναλυτικά είπε ο Ερντογάν:

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν. Έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο.

Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες.

Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή;

Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα;

Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά (!) και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο Πορθητής και το Γιαβούζ τα γεωτρύπανά μας, μαζί με το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top