0
Από χθες διαβάζουμε ότι η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 35χρονο ράπερ για διακίνηση ναρκωτικών. 

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ράπερ, αλλά για περσόνα των social media που ασχολείται με την κάνναβη και βρίσκεται, κατά καιρούς, στο ραπ προσκήνιο (aka κουτσομπολιό).
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία, ο 35χρονος συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Αναλυτικά, κατασχέθηκαν 160,7 γραμμάρια κάνναβης, 0,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,4 γραμμάρια άγνωστης ουσίας, 2 αεροβόλα περίστροφα, αεροβόλο πιστόλι, taser, ασύρματος, 6 τρίφτες κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 5 αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα και 2 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια.


Ο 35χρονος μπορεί να μην είναι ράπερ -απλά να έχει τραγουδήσει ένα κομμάτι σχετικό με την κάνναβη- αλλά ήταν γνωστός για τη διαδικτυακή προώθηση της ψυχαγωγικής, κυρίως, κάνναβης μέσω social media. Ήταν μάλιστα ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα που είχαν εκπομπή στο YouTube για το «χόρτο», η οποία είχε ξεκινήσει πριν περίπου πέντε χρόνια. Μάλιστα το ίδιο το ψευδώνυμο με το οποίο κάνει καριέρα, παραπέμπει στον... μπάφο. Ο ίδιος στις αναρτήσεις φαίνεται να καπνίζει δημόσια κάνναβη και μιλά αρκετές φορές για την αποποινικοποίηση τόσο της ψυχαγωγικής όσο και της φαρμακευτικής. Στις εκπομπές του, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει tutorial για το πώς να στρίβεις τσιγάρα, καθώς και γενικές πληροφορίες για τζιβάνες και χαρτάκια.

Μπορεί το όνομα του συλληφθέντα να μην έχει γίνει επισήμως γνωστό, όμως οι ακόλουθοί του στα social media φαίνεται να τον ταυτοποίησαν από τα ρεπορτάζ και ήδη έχουν αρχίσει να αφήνουν σχόλια στο προφίλ του. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και διαδικτυακή έκκληση για την απελευθέρωσή του, με το hashtag #free δίπλα απ' το ψευδώνυμό του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σήμερα στις 12 μμ πέρασε από ανακριτή στην Ευελπίδων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top