0
Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στη Θράκη μετά το εμφατικό του αποτέλεσμα του DEB, με Τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες των social media να τραβάνε το σχοινί της πρόκλησης και να θέτουν ζήτημα μέχρι και ανεξαρτησίας στους νομούς όπου επικράτησε το κόμμα που εκφράζει την γραμμή της Άγκυρας.




Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες έχουν επιλογή ανάμεσα στο «δικό» τους κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα.


Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%).

Στον Νομό Έβρου η δυναμική του ήταν ασήμαντη, λαμβάνοντας μόνον 1,46% (1.220 ψήφους), επειδή αφενός οι μουσουλμάνοι εκεί είναι μικρή μειοψηφία, αφετέρου είναι και οι περισσότεροι Αλεβίτες, αρνούμενοι εν πολλοίς -και δυναμικά ακόμη σε διοργάνωση πανηγυριού- την υποταγή στο Προξενείο. Όμως, το 41,64% στην Ροδόπη και το 24,97% στην Ξάνθη, με μεγάλο αριθμό Πομάκων, δεν είναι αμελητέα ποσοστά.

Μάλιστα όπως αναφέραμε, ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter, γράφουν ότι «μια ανεξάρτητη Θράκη, θα μπορούσε να ήταν λύση για την Ελλάδα!».

Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να ζητούν δημοψήφισμα, καθώς η Αθήνα καταπιέζει την μειονότητα!










Πάντως οι Πομάκοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση, καθώς αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής.

Όπως ανάφεραμε το πρωί στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αποκαλυπτική για την τουρκική προπαγάνδα και διείσδυση στη Θράκη, ήταν η πρόεδρος των Πομάκων, Εμινέ Μπουρουτζή, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά στον ANT1 πως «άλλο η θρησκεία και άλλο η Τουρκία». Καταγγέλλει πως οι Πομάκοι της Θράκης δέχονται απειλές.

Οι δηλώσεις της Προέδρου Πομάκων έρχονται μετά από τη συγκλονιστική επιστολή κατά DEB και Άγκυρας, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση και η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων.

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας. 

Πάντως το πιο ανησυχητικό ήταν αυτό που είδαμε χθες σε βίντεο σε τοπικά μέσα της Θράκης. Στους πανηγυρισμούς για την εκλογή του Δημάρχου Αρριανών, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους παίζοντας Οθωμανικά εμβατήρια!

Δείτε βίντεο με την δήλωση του Δημάρχου:





Δείτε το βίντεο με τα οθωμανικά εμβατήρια:


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top