0
Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ωρών ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου αλλά τον Σεπτέμβριο. 

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισημάνει ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, ωστόσο από το πρωί της Κυριακής υπάρχουν φήμες πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν μετά τα «μπάνια του λαού» τον Αύγουστο.

Ήδη, είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα 22-30 ημερών από την ημέρα που υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Για να στηθούν, λοιπόν, κάλπες στις 7 Ιουλίου, το διάταγμα θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ 7 και 15 Ιουνίου -χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αν δεν γίνει αυτό και παρέλθει αυτή η προθεσμία, τότε οι εκλογές πηγαίνουν για αργότερα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έλυνε και το «πρόβλημα» με τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και την επιλογή του νέου Επιτρόπου της χώρας στην Κομισιόν.

Ρόλο στη «μετάθεση» των πρόωρων εκλογών ενδεχομένως να διαδραματίσουν και οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά το «διαζύγιο» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί για την ακριβή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ούτε έχει ενημερώσει, έστω και ανεπίσημα, τον Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα αυτό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top