0
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη για απόλυση όλων των συμβασιούχων του Δημοσίου, όταν θα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.


Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, δήλωσε πως «για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι αν θέλουμε να συνεχίσουμε τη σημερινή πορεία που θα είναι στην καλύτερη περίπτωση μια πορεία τσούκου τσούκου ή θέλουμε μια επενδυτική επανάσταση που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα, μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο, σχολίασε πως η θέση του Κωστή Χατζηδάκη και της ΝΔ αποτελεί έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους συμβασιούχους, υπογραμμίζοντας πως ο αριθμός τους είναι λίγο μικρότερος από 200.000. Όπως σημείωσε οι συμβασιούχοι απασχολούνται κυρίως, με συμβάσεις από δίμηνες μέχρι πενταετείς, στο ΥΠΠΟ, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε δήμους ως καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ως πυροσβέστες.

Η κ. Τσίπρα τόνισε πως αυτό το ιδιαίτερο, ιδιώνυμο καθεστώς ομηρείας παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς οι περισσότεροι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και αναφέρθηκε στις πολλές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και τους δικαιώνουν. Ανέφερε μάλιστα σκωπτικά πως η κυβέρνηση θα πρέπει «να στείλει λουλούδια στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη για αυτή του τη δήλωση».

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων». «Σήμερα ο αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει», υπογράμμισαν.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top