0
Φτιάχνουν κλίμα περικοπών για μετά την 7η Ιουλίου και τις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα; Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο πολλά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις “αντιδράσεις” των Ευρωπαίων για το “πακέτο παροχών” που όπως γράφουν δόθηκε στους συνταξιούχους και σε άλλες κοινωνικές ομάδες!



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup αποφάσισαν ατύπως να περιμένουν τις εκλογές και την νέα κυβέρνηση για να συζητήσουν ότι έχει σχέση με την Ελλάδα.

Η συζήτηση για τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που θα καταγράφει η επιτροπή για την επίδραση της 13ης σύνταξης και της μείωσης του ΦΠΑ στο δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα γίνει κατ αρχήν στο Eurogroup της 8ης Ιουλίου. Επειδή όμως η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών θα γίνει την επομένη των εθνικών εκλογών είναι σαφές ότι και πάλι δεν θα μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας παρά μόνο μια αρχική καταγραφή των θεμάτων που θα εξεταστούν.

Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις σχηματιστεί Κυβέρνηση θα ακολουθήσει και μια αποστολή των ομάδων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα Το θετικό είναι αυτή την φορά δεν κρίνεται επιστροφή κερδών ομόλογα και άρα ο χρόνος δεν πιέζει αφού δεν χρειάζεται το κλείσιμο της αξιολόγησης να περάσει από εθνικά κοινοβούλια .

Όλα αυτά παρουσιάζονται στην Ελλάδα κάπως διαφορετικά. Υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα περί “προληπτικών μέτρων” που θα ζητηθούν. Κάποιοι φτιάχνουν κλίμα…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top