0
Η οριακή πλειοψηφία υπέρ Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και ο εκβιασμός στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να γνωμοδοτήσει ότι η παράταση του μνημονίου είναι νόμιμη χωρίς απόφαση της Βουλής παρά μόνο με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκη  αλλά και ο φόβος Τσίπρα για το ειδικό δικαστήριο είναι μερικές από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Π.Λαφαζάνης στο «Οne Channel».


«Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για το 3ο μνημόνιο Τσίπρα. Πριν κλείσουμε 15 μέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης και πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και ακολούθησε και η επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup» επισήμανε μιλώντας στο «One Channel» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την λεγόμενη «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης υπέγραψε προπομπή του μνημονίου

«Η επέκταση αυτή της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα εκείνα που εμείς καταγγείλαμε σε σχέση με την εξάρτηση της χώρας. Αγγλικό δίκαιο, δικαστήρια του Λουξεμβούργου, άρση της ασυλίας για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και βεβαίως σκληρότατους όρους. Αυτό ήταν προπομπή του μνημονίου. Τότε κάναμε αγώνα κατά των Μνημονίων, σημαία μας ήταν το 2ο Μνημόνιο του Σαμαρά και ο Βαρουφάκης πήγε και το υπέγραψε» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τότε έγινε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Εμείς βγάλαμε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση ως αριστερή πλατφόρμα, συγκαλέσαμε κεντρική επιτροπή. Ο Τσίπρας συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή και πήρε πλειοψηφία με πέντε ψήφους αν και εμείς είχαμε ένα μικρο ποσοστό αλλά συντάχθηκαν και άλλες δυνάμεις μαζί μας».

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, η κυβέρνηση θα έπεφτε...»

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο», αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης». 

Σύμφωνα με όσα εξιστόρησε ο κ. Λαφαζάνης: «Φώναξαν όταν τελείωνε η προθεσμία για να στείλουν την επιστολή για την επέκταση του προγράμματος, φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον είχαν μέχρι το πρωί και τον πίεζαν να τους δώσει μια γνωμοδότηση με την οποία θα έλεγαν ότι δε χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης και ότι απλώς με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών ήταν έγκυρη και θεωρείτο νόμιμη και επομένως δέσμευε την Ελλάδα ως χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΝΣΚ έλεγε δεν θέλω να παρανομήσω, δεν ξέρω αν υπήρχαν εκβιασμοί»

«Από όσο ξέρω ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου είχε βγει έξω από τα ρούχα του και έλεγε δεν θέλω να παρανομήσω, θα πάω φυλακή και οι άλλες επεκτάσεις που έγιναν πέρασαν από τη Βουλή. Δεν ήταν απλώς με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Τελικά το πρωί υπέκυψε ο πρόεδρος. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει γιατί το θέμα ήταν μείζον για την πορεία της κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις» επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον τηλεοπτικό σταθμό One:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top