0
Πολλά είναι τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η Τουρκία ασκεί τεράστια πίεση στις μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης, προσφέροντάς σε κάθε οικογένεια που κατοικεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή 800 ευρώ επίδομα …μαντίλας! 



Αυτό σημαίνει ότι όποια οικογένεια υποχρεώσει τα κορίτσια της να κυκλοφορούν με μαντίλα, θα λαμβάνουν αυτή τη σημαντική διευκόλυνση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της newsbomb.gr, η Τουρκία έχει στρέψει τη προσοχή της ιδιαίτερα στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, σε μια προσπάθεια, απ' ότι φαίνεται, να αποβάλλει από τις μειονότητες αυτές οποιοδήποτε “εξελληνισμό” των μελών της. 

Πρόκειται δε για μια εκβιαστική παρέμβαση σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης, αφού μια τέτοια κίνηση "ποντάρει" στις δυσκολίες των ανθρώπων αυτών εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλους μας, ώστε να τους χειραγωγήσει και να αποξενώσει από την υπόλοιπη κοινότητα. 

Διάφοροι φόβοι εκφράζονται το τελευταίο καιρό για τις μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το δημοσίευματης εφημερίδας "Ελεύθερη Θράκη", που ισχυρίζεται οτι μια μουσουλμάνα γυναίκα φωνάζε μέσα σε τράπεζα  “Γκιαούρηδες θα σας σφάξουμε όλους.”

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά την ιστορική πρώτη φορά που η Ροδόπη δεν εξέλεξε χριστιανό βουλευτή, αλλά και τη σύντομη επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου Πρωθυπουργού, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, όπου δήλωσε, σύμφωνα με το tilegrafima.gr ότι “εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως «όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν”. Επιπλέον πρόσθεσε ότι: ”Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς." 

Συνιστάται προσοχή, ευαισθησία αλλά και καλή ενημέρωση, καθώς μια ομαλή συμβίωση σε πολυθρησκευτικές κοινότητες είναι δυνατή και επιθυμητή, και πρέπει να αποφεύγονται περιστατικά μισαλλοδοξίας και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top