0
Η Τουρκία εξετάζει αν θα καθυστερήσει την παραλαβή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, κατόπιν ενός νέου αιτήματος που υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.  
Μια τέτοια απόφαση θα αποτελούσε μια έκτακτη αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ, έπειτα από μήνες αντιπαράθεσης, με αφορμή την αγορά των S-400 από την Άγκυρα.  

Η Τουρκία έχει διαψεύσει ότι σκέφτεται την πιθανότητα να καθυστερήσει την αγορά του ρωσικού συστήματος.   Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Άγκυρα να αναβάλει την παραλαβή των S-400.  Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό συνεχίστηκαν, συμπλήρωσε.

Με τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνεται και το αρχικό δημοσίευμα της γερμανικής Bild πριν από μερικές ημέρες ότι η Τουρκία πρόκειται να ακυρώσει την αγορά των S-400, κάτι που βέβαια διαψεύστηκε «κατηγορηματικά» από την Άγκυρα, αλλά όσο πιο πολλές είναι οι διαψεύσεις τόσο πιο σίγουρη θεωρείται η τουρκική αναδίπλωση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top