0
Βουλγαρία και Σκόπια μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και Στρατό στα σύνορα ενισχύοντας τις περιπολίες λόγω της βραδυφλεγής "βόμβας" του μεταναστευτικού που είναι έτοιμη να σκάσει στην Ελλάδα.


Περισσότεροι από 700 αλλοδαποί παραμένουν στον χώρο έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, για δεύτερη ημέρα, ελπίζοντας να καταφέρουν να κινηθούν προς την Ειδομένη.

Στον χώρο έχουν συρρεύσει πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μετά την ψευδή είδηση που κυκλοφόρησε περί ανοίγματος των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελάχιστοι από τους πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, στους χώρους φιλοξενίας τους, με ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Βουλγαρικά αλλά και Σκοπιανά ΜΜΕ τόνιζαν αργά χτες βράδυ πως "η Ελλάδα έχει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους από το 2016, στους οποίους έχουν προστεθεί χιλιάδες επιπλέον και ο κύριος σκοπός τους είναι να κινηθούν μέσω της βαλκανικής οδού προς τις  χώρες της δυτικής Ευρώπης".

"Η Βουλγαρία έχει εντείνει τις περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα και είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιο της διαχείρισης κρίσεων, έπειτα από την συμπλοκή  των πάνω από 1000 μεταναστών με την ελληνική αστυνομία στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης" γράφει η ‘Sofia Globe’.

Την ανακοίνωση έκανε ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ στην εθνοσυνέλευση στη Σόφια.

Ο Μαρίνοφ ενημέρωσε ότι έστειλε πρόσθετο εξοπλισμό στα σύνορα, όπως θερμικές κάμερες, κιάλια νύχτας, εξοπλισμό για την παρακολούθηση των συνόρων.

Επιπλέον διέταξε να αυξηθεί ο αριθμός των πρόσθετων περιπολιών ώστε να είναι σε θέση  σε κάθε προσπάθεια διάσχισης των συνόρων να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των προσπαθειών για παράνομη διέλευση από το βουλγαρικό έδαφος.

Ταυτόχρονα και τα Σκόπια ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα σύνορα με Ελλάδα- ενόψει των κινήσεων των χιλιάδων αλλοδαπών.

"Οι αλλοδαποί στον καταυλισμό στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε μια προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς τα σύνορα μας. Πάνω από 500 άτομα σήμερα το πρωί άφησαν το στρατόπεδο προσφύγων με σκοπό να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και να πάρουν το δρόμο προς τη Γερμανία" σημειώνει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, λέει ότι μετά την αναταραχή στα ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων, η αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή.

Οι Σκοπιανοί τονίζουν πως και οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην Αθήνα θα προσπαθήσουν να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.

"Με την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού απαιτούν να μεταφερθούν στο στρατόπεδο προσφύγων της Θεσσαλονίκης, από όπου θα συνεχίσουν προς τα σύνορα" αναφέρει σκοπιανό ΜΜΕ.

«Μπλόκο» για τους μετανάστες στους σταθμούς των τρένων στη Στερεά

Ολονύχτια επιχείρηση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς για ελέγχους στα τρένα προς Θεσσαλονίκη.

Μέρες του 2016 θύμισε η 5η Απριλίου του 2019, καθώς χιλιάδες αλλοδαποί που στοιβάζονται στα hot-spot της ενδοχώρας, παρασυρόμενοι από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι θα ανοίξουν τα σύνορα με τα Σκόπια, επιχείρησαν με κάθε μέσο να φθάσουν εκεί.

Μέσα στους αλλοδαπούς που ξεσηκώθηκαν από τις ψεύτικες αναρτήσεις του διαδικτύου ήταν και ορισμένοι που διαμένουν στα hot-spot της Στερεάς με αστυνομικούς από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας να σπεύδουν από το βράδυ προς ενημέρωση τους και στη συνέχεια για να τους απαγορεύσουν να μετακινηθούν.

Ως νομός στο κέντρο της Ελλάδας, η Φθιώτιδα δέχτηκε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών. Εκατοντάδες εξ αυτών, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο σταθμό Λαρίσης είχαν επιβιβαστεί σε επόμενους σταθμούς με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Όσοι κατόρθωσαν να περάσουν το μπλόκο των αστυνομικών της Αττικής, σταμάτησαν σε Οινόη, Θήβα ή Λιανοκλάδι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΕΠΑΔ Στερεάς.

Όλοι όσοι εντοπίστηκαν αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και με λεωφορεία να επαναπροωθηθούν στις δομές φιλοξενίας τους.

Και πλέον το θέμα είναι τι πρόκειται να συμβεί αν λάβει χώρα η επικείμενη εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών που μελετήθηκε στην κρίσιμη σύσκεψη μεταξή Frontex, Αμερικανών και Ευρωπαίων.

Χτες είδαμε ένταση, φωτιές, χημικά, αλλοδαπούς να βάζουν ασπίδα τα παιδιά τους στα ΜΑΤ,  σχεδόν να τα «πετούν» πάνω τους (ανάλογο είχαμε δει και στο λιμάνι του Πειραιά ), να καταλαμβάνουν τον σιδηροδρομικό σταθμό, να παραλύουν την συγκοινωνία, ενώ πριν από καιρό είχαν εμποδίσει Έλληνες αξιωματικούς  να  προσεγγίσουν τις μονάδες τους, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα. 

Αρωγούς, ή μάλλον καθοδηγητές, στην εκβιαστική συμπεριφορά απέναντι στην ελληνική Πολιτεία έχουν διάφορες  ΜΚΟ, σκοτεινών στόχων, όπως αυτές που τους ξεσήκωσαν  να βρεθούν την Ειδομένη με την ψευδή είδηση ότι άνοιξαν τα σύνορα. ΜΚΟ τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανεξέλεγκτες να δρουν, πυροδοτώντας τις εκρηκτικές καταστάσεις. 

Αυτά πάντως είναι πρόδρομα φαινόμενα. Τα χειρότερα έρχονται καθώς η απόγνωση των μεταναστών θα αβγαταίνει, η οργή θα βράζει και η κατάσταση  θα γίνει εφιαλτική.

Τα χρήματα που δόθηκαν από την ΕΕ μέσω Υπάτης Αρμοστείας ΟΗΕ για την αποκατάστασή τους σε διαμερίσματα θα τελειώσουν ( η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ψάξει εξονυχιστικά  τη διασπάθισή τους), και θα επιχειρηθούν εξώσεις σε οικογένειες που έχουν στεγαστεί. 





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top