0
Κοιτώντας κανείς το δίσκο της Φαιστού και τα ευρήματα της Αμφίπολης δε θα μπορούσε να αναλογιστεί ότι πίσω από τα σύμβολα κρύβεται ένα μύθος που φέρνει στο φως τις σχέσεις των Μινωιτών, των Κρητικών και των Μακεδόνων και αποδεικνύει ότι οι Σκοπιανοί ουδέποτε είχαν σχέση με την Μακεδονία.


Μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Βραδιάζει» και τον Αχιλλέα Ασλανίδη ο Πρόεδρος του Ομίλου «Φίλοι για την ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης», Αστέριος Τσίντσιφος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο νομισματικός δρόμος καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών, το γιατί βάζει υποψηφιότητα στην περιοχή της Αμφίπολης ενώ εξέφρασε και το παράπονο του για την στάση των Πανμακεδονικών Οργανώσεων προς το πρόσωπο του.


Ο γνωστός συγγραφέας, ερευνητής και νομισματολόγος υποστήριξε ότι η ερμηνεία του δίσκου της Φαιστού και τα ευρήματα της Αμφίπολης έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές, κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό των Σκοπιανών ότι οι Μακεδόνες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους υπόλοιπες Έλληνες. «Ο δίσκος είναι ένα πραγματικό παράθυρο στην Μινωική εποχή. Εκεί δίνονται στοιχεία για τη ζωή των ανθρώπων και την θεολογία τους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η διάμετρος του Καστά είναι 158.40 μέτρα ενώ η αντίστοιχη του δίσκου είναι 15.84 εκατοστά. Είναι δηλαδή το ένα χιλιοστό του Καστά, κάτι που αποκαλύπτει το ομόθρησκο των Μινωιτών και των Μακεδόνων.

Έτσι εξηγείται και γιατί οι Κρητικοί στάθηκαν στο πλευρό των Μακεδόνων. Τους έσπρωξε το γονίδιο. Οι Μακεδόνες είναι Κρητικοί και οι Κρητικοί Μακεδόνες. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τον δίσκο της Φαιστού. Οι πρωταγωνιστές του δίσκου είναι ίδιοι με την Αμφίπολη. Αυτά είναι κακά νέα για τους Σκοπιανούς γιατί ο ισχυρισμός τους ότι οι Μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες καταρρίπτεται», τόνισε.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, είπε ότι κάποιοι θέλουν να παραμείνουν στο σκοτάδι τα υπόλοιπα ευρήματα της Αμφίπολης και εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που θέτει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές αφού θεωρεί χρέος του να συνεχιστούν οι έρευνες και να αποκαλυφθούν τα πάντα. «Η κατάσταση στην Αμφίπολη είναι εύθραυστη. Για αυτό έχουν βάλει κάμερες και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει. Φοβούνται. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους καθώς αρκεί μια νεροποντή για να αποκαλυφθούν οι υπόλοιπες πύλες που οδηγούν μέσα. Τότε τι θα κάνουν; Ο απερχόμενος δήμαρχος έβαλε πλάτες σε όλο αυτό, προφανώς λόγω άγνοιας. Τους τελευταίους τρεις μήνες βολιδοσκόπησα τους υποψήφιους δημάρχους στην Αμφίπολη και δεν είδα καλά σημάδια. Εάν εκλεγεί κάποιος από αυτούς τότε το μνημείο θα ακολουθήσει την ίδια μοίρα. Έτσι, αποφάσισα να κατέβω εγώ υποψήφιος στον δήμο της Αμφίπολης. Δεν το επιθυμούσα αλλά αυτό είναι το υπέρτατο μνημείο και εμείς είμαστε πολύ μικροί μπροστά σε αυτό, οπότε θεώρησα ότι είναι χρέος μου. Πρέπει να κάνει ο καθένας την προσπάθεια του για να αποκαλυφθούν ακόμη πιο σημαντικά πράγματα».

«Απάτη η συμφωνία των Πρεσπών»

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι το 39%, πάνω στο οποίο στηρίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια απάτη και αποδεικνύεται από το νομισματικό δρόμο. Δηλαδή, υποστήριξε ότι: «Ο Φίλιππος έκοβε νομίσματα μόνο για την δική μας Μακεδονία. Το νόμισμα τότε ήταν βαρόμετρο πολιτισμού. Τα νομίσματα που κοβόταν πήγαιναν σε κάθε άκρη της Μακεδονίας για να μπορούν να γίνονται οι συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι εκεί που τα χώματα λειτουργούν με μακεδονικά νομίσματα ανήκουν στην Μακεδονία. Τα Σκόπια δεν έβγαζαν ούτε ένα νόμισμα του Φιλίππου γιατί δεν ανήκαν στα μακεδονικά χώματα. Είναι απλό. Αυτό το 39% πίσω από το οποίο κρύφθηκε όλη η πολιτική των Πρεσπών δεν υπάρχει. Είναι απάτη. Εκεί ήταν η χώρα του τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα για να κατακτήσει. Για να κατακτήσεις κάτι, πρέπει να υπάρχει κάτι να κατακτήσεις. Εκεί δεν υπήρχε τίποτα άλλο, εκτός από τσαντίρια και καλύβες.

Ο πληθυσμός ήταν μια μείξη από Κέλτες και Παίονες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την βαρβαρότητα ποτέ. Όταν στα εδάφη της Βουλγαρίας ανέβηκε ο πολιτισμός τους και γινόταν συναλλαγές με νόμισμα, στα Σκόπια δεν συνέβαινε ακόμη τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχθεί, λοιπόν, η απάτη είναι νομισματικός δρόμος. Ακόμη και όταν ήρθαν οι Ρωμαίοι πάλι δεν κόπηκε κάτι εκεί πάνω. Εάν ήταν εδάφη της Μακεδονίας κάπου θα υπήρχαν».

Το μεγάλο παράπονο

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες θα καταρρεύσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που πρέπει. Δεν νομίζω να αγνοηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταρρεύσει» ενώ εξέφρασε και το παράπονο του για τις Πανμακεδονικές οργανώσεις που δεν ενστερνίζονται τα επιχειρήματα του. «Οι πανμακεδονικές θα έπρεπε να με αγκαλιάσουν και να κάνουν σημαία τα επιχειρήματα μου και εάν πετύχουν πέτυχαν και εάν δεν πετύχουν απέτυχαν. Ένα κουβάρι είναι όλοι μαζί. Αναρωτιέμαι για ποια Μακεδονία αγωνίζονται; Για την δική μας ή για την άλλη; Προσπάθησα να τους πλησιάσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το παίζουν. Εάν δεν αποδείξουν το αντίθετο δεν τους πιστεύω».

  • Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top