0
Άρον άρον υποχώρησε η Ουάσινγκτον μετά τις απειλες τουρκικές απειλές καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, συνεχίζουν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και τεχνικών στα F-35 ενω παραδόθηκαν δύο μαχητικά του τύπου!


Συγκεκριμένα, δύο μαχητικά F-35A που είχαν λάβει "στοπ" για προσγείωση στην αεροπορική βάση Luke,  παραδόθηκαν αιφνιδιαστικά!

Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε δύο μαχητικά F-35 στην Αεροπορική Βάση Λιουκ στην Αριζόνα, παρά τη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας με αφορμή το σχέδιο της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.


«Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στην Αεροπορική Βάση Λιουκ», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να πάρει πίσω τα δύο μαχητικά που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση, ο Σάμερς απάντησε:

«Δεν σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Τί λέει η Αγκυρα

Ο συντονισμός ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον για την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων F-35 συνεχίζεται, όπως και η εκπαίδευση τούρκων πιλότων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις προετοιμασίες στην αεροπορική βάση της Μαλάτια (Μελιτηνή), όπου θα σταθμεύσουν τα F-35, δήλωσαν οι πηγές, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της βάσει του προγράμματος.

Τεχνικά προβλήματα από αφαίρεση Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35

Αν η Τουρκία αφαιρεθεί από την αλυσίδα των προμηθειών για το μαχητικό F-35, αυτό θα έχει επιπτώσεις στον ρυθμό παραγωγής έως και 75 απ’ αυτά τα μαχητικά αεροπλάνα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας θα είχε αντίκτυπο σε 50 έως 75 αεροπλάνα σε μια περίοδο δύο ετών», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των F-35 αντιναύαρχος Ματίας Ουίντερ σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Τουρκία παράγει από το 6% έως το 7% των τμημάτων του F-35 διευκρίνισε ο Ουίντερ.

«Μέσα σε 45 έως 90 ημέρες θα βλέπαμε την επίδραση από την επιβράδυνση ή το σταμάτημα της παραγωγής αυτών των τμημάτων στις τρεις γραμμές παραγωγής».

Το F-35 έχει γραμμές παραγωγής στην Ιταλία, το Τέξας και την Ιαπωνία.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαταραχή» στην αλυσίδα προμηθειών, λέει ο Ουίντερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα έχει στόχο την παράδοση 131 αεροπλάνων F-35 φέτος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top