0
Μια αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα από το βήμα της Βουλής, που ζήτησε το ΚΚΕ να αποζημιώσει οικογένειες θυμάτων από σφαγές την περίοδο 1941-1945, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη, που ζήτησε από τους βουλευτές της ΧΑ να βγουν από την αίθουσα, αποκαλώντας τους δολοφόνους και επιγόνους του Χίτλερ.


«Είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Μέχρι εδώ, είστε δολοφονική οργάνωση, σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Ελληνες και μετανάστες. Περάστε έξω», ξέσπασε ο κ. Λαμπρούλης. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Παναγιώτης Ηλιόπουλος σηκώθηκαν από τα έδρανα τους για να φύγουν, φωνάζοντας με χυδαίο τρόπο τόσο στο προεδρεύοντα όσο και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη- που ήταν στο βήμα της Βουλής- με αποτέλεσμα και η κ. Βαγιωνάκη να τους ζητήσει να αποχωρήσουν. «Οι επίγονοι του Χίτλερ δεν έχουν θέση εδώ σε μια τέτοια συζήτηση, οι υμνητές των φασιστών δεν έχουν θέση εδώ μέσα», είπε.

Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές συνέχισαν να ασχημονούν, φωνάζοντας «Ξέχασαν τα κουμούνια το παιδομάζωμα» και ο κ. Λαμπρούλης τους ζητούσε επιμόνως να φύγουν από την ολομέλεια της Βουλής. «Είστε υπόδικοι εγκληματίες, αυτοί είστε. Περάστε έξω. Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν γίνεται να μην αφήνετε την βουλευτή να μιλήσει. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους και εγκληματίες. Δείχνετε το ποιόν σας. Αυτοί είστε, αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η πρακτική σας», τους είπε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top