0
Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα αλλά και χαρτοπόλεμος με χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ συνθέτουν το βίντεο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, που αποκαλύπτει το tovima.gr.



Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει παρόν και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».


Ένα οπτικό υλικό που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από ρεπορτάζ ή κατά καιρούς καταγγελίες) και εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με πολλούς κρατουμένους να απολαμβάνουν προνόμια και ανέσεις που θα ζήλευε κι ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Ελ Τσάπο.

Την ώρα που οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» από την οποία εκπορεύονται δολοφονικές επιθέσεις κι εκβιάσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι έχουν άλλες θεωρήσεις. Κι έτσι οι ίδιοι οι κρατούμενοι αναρτούν το συγκεκριμένο-επιδεικτικό βίντεο με το γλέντι τους, που συνοδεύεται από διθυραμβικά σχόλια για τις ανέσεις και τα προνόμια που έχουν εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Κι ανάμεσα σε αυτά κάθε είδος συσκευής επικοινωνίας με άτομα εκτός φυλακής όπου ίσως σε ορισμένες σχετικές συνομιλίες οργανώνονται εγκληματικές επιθέσεις αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς την επίδειξη πλούτου στην οποία προχωρούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι. Με σημαντικό κίνδυνο – όπως αναφέρουν αστυνομικοί- για τη δημόσια ασφάλεια. Σε μια κατάσταση που υποτίθεται ότι δεν βλέπουν και παρατηρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και διαλανθάνει ελαφρώς της προσοχής τους από τους…εξονυχιστικούς ελέγχους!

Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον Κορυδαλλό αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι»».

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με την ανομία στις φυλακές. Αναφέρεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μέσα από τις φυλακές και δείχνει κρατούμενους που διαμένουν σε κελιά με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν μπουκάλια αλκοόλ, κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους κλπ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Δικαιοσύνη». Τονίζει δε ότι «η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές, αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Επιπλέον, σημειώνει ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε βίντεο το οποίο «απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο». Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή, όσο και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.


Το υπουργείο κάνει γνωστό ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. «Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top