0
Μετά την πώληση του «Χίλτον», ο Τούρκος κροίσος Φερίτ Σαχένκ βάζει πλώρη για την απόκτηση ενός άλλου φιλέτου στην Ελλάδα, τη μαρίνα Αλίμου. 


Ο Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος κατέχει ήδη το 51% των μαρίνων στην Αττική, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, διεκδικεί τη μαρίνα του Αλίμου μαζί με την ελληνική εταιρεία «ΛΑΜΔΑ». Το όνομα του κονσόρτιουμ είναι ‘’LAMDA DOGUS MARINA INVESTMENT’’. Ο Φερίτ Σαχένκ με τον όμιλο ‘’Doğuş’’ θεωρείται ο πλουσιότερος άνδρας στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Οι πολιτικές του προτιμήσεις συνάδουν με την παρούσα κυβέρνηση στην Τουρκία. Στον διαγωνισμό συμμετέχει και άλλος ένας ισχυρός τουρκικός όμιλος, ο όμιλος Κοτς, που συμπράττει με την ελληνική εταιρεία «Ακτωρ». Αντίστοιχα, ο όμιλος Κοτς (Koç) θεωρείται από τα πιο παλιά «τζάκια» της Τουρκίας, με «κοσμική», πολιτική κοσμοθεωρία, αλλά με αμέτρητες επενδύσεις σε κάθε τομέα της Οικονομίας.

Ο πατέρας Κοτς έχει πολύ καλές και στενές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην τελική ευθεία και σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό ποιος από τους 3 διεκδικητές, ανάμεσά τους και οι 2 Τούρκοι επιχειρηματίες, θα κερδίσει τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top